Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
15 липня 2021 р.

Владислав Атрошенко закликав ДБР та НАБУ розібратись з проблемою припинення постачання піску, яка призвела до зупинки будівельної галузі Чернігова


Фото № 1
Фото № 2

Сьогодні, 15 липня, на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради Владислав Атрошенко закликав ДБР та НАБУ вирішити проблему з зупинкою постачання піску, через яку зупинилась вся будівельна галузь міста, у тому числі будівництво місцевих доріг та розв’язок, термін перекриття яких подовжили. Адже відсутність піску не дозволяє завершити розпочате будівництво доріг.

- Я хотів поінформувати членів виконкому, що одна з причин зміщення термінів будівництва, до речі не тільки у розрізі розпорядників міського бюджету, а й взагалі по будівельній галузі, є проблеми з поставкою піску. Я офіційно звертаюсь до таких поважних організацій як ДБР та НАБУ, як міський голова міста Чернігова. Вивчіть, будь ласка, причини зупинки постачання піску на будівельний ринок міста Чернігова. Якщо подібні речі будуть залишатись без уваги відповідних органів, наша держава не відбудеться. У цьому випадку всі жертви на сході будуть марними, як і все те, що відбулось у грудні 2013 року.  Подібні речі обов’язково необхідно аналізувати з метою виявлення інтересанта зупинки будівельної галузі Чернігова. І цій ситуації мають надати відповідну оцінку, у тому числі оцінку діяльності відповідних посадовців, у компетенцію яких входить вирішення таких проблем. Якщо цього не відбудеться, то України, як держави, нема.

Всі автомобілі з піском зупиняють і блокують роботу. Чому це роблять саме у літній сезон і у кого вистачає на таке совісті і розуму – питання суто риторичне. Якщо там є якісь юридичні питання до компанії, яка видобуває пісок, то чому вони виникли саме в літній сезон? Кому це вигідно?

Якщо порахувати збитки від несплачених податків за видобуток цього піску, то ця сума буде в десятки разів менша, ніж кількість тих збитків, які ми отримуємо зараз через блокування поставок піску на місцеві підприємства будівельної галузі. Зупинилося абсолютно все – виробництво бетону, житлове будівництво, будівництво доріг тощо. Вибачте, але це не жарти. У державі за це хтось має понести відповідальність.

Якщо є якісь питання до підприємств видобувачів, то логічно було б знайти якісь технічні шляхи як не зупиняти поставки піску. Я ні в якому разі не виправдовую тих, хто видобуває цей пісок. Можливо там дійсно є якесь об’єктивне підґрунтя для відкриття кримінальних проваджень, але зупинка будівельної галузі міста у літній період – це ще більший злочин.  

Сьогодні нам потрібно 40 машин піску, ми просимо 20 машин на Вал,  який, можливо, до 30 річчя Незалежності України відвідає Президент України. Згідно попередньої домовленості Вал має потрапити в Президентську програму «Велике будівництво», частиною якої є програма «Велика реставрація». Ще 10 машин піску треба на вул. Мстиславську і 10 машин на вул. Хлібопекарську. Але піску немає. Чи може бути така ситуація у європейській державі? Звичайно ні, але вона є – підсумував міський голова.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!