Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
13 липня 2021 р.

У Чернігові може з'явитися пам’ятник та сквер ім. Левка Лук’яненка


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

13 липня у залі засідань виконавчого комітету міської ради відбулося засідання комісії з питань міської топонімії, охорони та збереження історико-культурного середовища м. Чернігова. Голова комісії, секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако, разом з членами комісії, провідними чернігівськими істориками та громадськими активістами, обговорили ряд важливих питань, які стосувались перейменування вулиць,  встановлення пам’ятних знаків, а також перенесення міських пам’ятників та могил зі скверу ім. Попудренка та Валу.

Серед звернень громадян були такі пропозиції, як перейменування вул. Рокоссовського на проспект Левка Лук’яненка, а також встановлення пам’ятника видатному українському діячу. Оскільки комісія на сьогоднішній день не може впливати на назви вулиць, перейменування яких здійснюється на громадських слуханнях, дане питання, як і всі інші питання, які стосуються перейменувань, були зняті з розгляду.

Питання встановлення пам’ятника Левку Лук’яненку як голова комісії, так і її члени, назвали важливим. Олександр Ломако не виключає, що на вул. Рокоссовського, де колись жив Левко Лук’яненко, може бути створений новий сквер, який буде названий на честь нашого видатного земляка. Саме у цьому сквері і може буте встановлений пам’ятник.  

У кінцевому підсумку члени комісії вирішили повернутись до цього питання, коли у ньому буде більше конкретики. Зокрема, коли буде у наявності візуалізація пам’ятника та відома його приблизна вартість. На думку членів комісії, реалізувати цей проєкт можна за рахунок спільного фінансування – частину грошей зібрати у вигляді пожертв громадян, а частину - з міського бюджету.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!