Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
13 липня 2021 р.

Владислав Атрошенко запропонував бізнесменам брати участь в озелененні Чернігова і висаджувати іменні алеї


Фото № 1
Фото № 2

На нараді міського голови з керівниками та структурних  підрозділів міської ради та комунальних підприємств міський голова акцентував свою увагу на важливості озеленення міста та запропонував залучати підприємців до цього процесу.

- Я за те, щоб Чернігів був зеленим містом і мені особисто хотілося б, щоб у Чернігові була моя іменна вулиця чи алея. Щоб мої діти чи онуки ходили по цій вулиці і дерева, які на ній висаджені, завжди нагадували їм про мене. Я б ще хотів з’їздити у кілька міст, де зеленому господарству приділяється велика увага, і подивитись на їх досвід. У кінцевому підсумку разом з управлінням ЖКГ та КП «Зеленбуд» ми маємо розробити  критерії відносно кількості вкладених в озеленення коштів меценатів, різновиду, віку та висоти дерев, після висадки яких ми могли б називати алеї іменами цих меценатів. Думаю, що для розробки цієї програми ми додатково залучимо досвідчених фахівців. Наприклад, якщо підприємець висаджує 30 дерев, діаметр стовбура яких не менше 7-8 см, то біля них ми ставимо бронзову табличку з інформацією про це. Таким чином місто досягне дві мети. По перше, участь підприємців в озелененні міста суттєво покращить зелене господарство Чернігова і зробить наше місто ще зеленішим. А по друге, бізнесмени отримають можливість залишити пам'ять після себе для своїх нащадків та мешканців Чернігова, – наголосив Владислав Атрошенко.

Також міський голова зазначив, що така практика вже діє у деяких містах України, тому Чернігів може вивчити найуспішніші приклади для впровадження такої програми у нашому місті.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!