Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
9 липня 2021 р.

Комісія з питань безпеки та організації дорожнього руху розглянула 26 питань

+13
+10

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16

У Чернігівській міській раді сьогодні, 9 липня, під керівництвом заступника міського голови Віктора Геращенка відбулося засідання постійної комісії з питань безпеки та організації дорожнього руху.

У роботі комісії взяли участь також представники структурних підрозділів міської ради, комунальних підприємств, депутати міської ради та заявники.

У порядку денному засідання, який формується переважно за пропозиціями юридичних і фізичних осіб, що надходять у зверненнях до міської ради та її профільних структурних підрозділів, було 26 питань. Більша частина пропозицій комісією була підтримана. Решту питань відхилили через недоцільність чи відсутність техніко-економічного обґрунтування. Хоча були й питання, які комісія відправила на доопрацювання, оскільки їх необхідно більш детально вивчити фахівцями чи отримати дозвіл поліції. Рішення щодо них буде прийняте на наступних засіданнях комісії, які відбуваються майже щомісяця.

При прийнятті рішення щодо того чи іншого питання комісія завжди враховує вимоги нормативних документів, які регулюють питання безпеки дорожнього руху.

Найбільшу дискусію на засіданні визвало питання щодо облаштування підвищених пішохідних переходів на перехресті вул. П’ятницька – вул. С. Русової, яке вже неодноразово піднімали на комісії, але відхиляли. За словами депутата міської ради Романа Резніка, на цьому перехресті доволі інтенсивний рух автомобільного транспорту, поблизу розташовані школа й дитсадки. Оскільки постійно надходять звернення від мешканців щодо врегулювання цього питання, в результаті обговорення члени комісії проголосували за додаткове його вивчення фахівцями управління житлово-комунального господарства міськради. Остаточне рішення прийматимуть на наступному засіданні.

Комісія підтримала звернення депутата міської ради Наталії Малець щодо облаштування безпечного переходу проїжджої частини біля школи №20 по вул. Коцюбинського,8. Тут буде зроблена відповідна розмітка на дорозі, встановлені дорожні знаки, які б обмежували швидкість автотранспорту, а також оновлять освітлення цього переходу. За її словами, питання виникло через те, що раніше на цій ділянці, до ремонту дорожнього покриття, був «лежачий поліцейський». Тож тепер задля безпеки перехожих, зокрема учнів цього навчального закладу, треба його вирішити.

Також погодили звернення КП «Муніципальна варта» щодо встановлення при в’їзді до школи №13 знаків 5.33 «Пішохідна зона» та 3.1 «Рух заборонено».

На засіданні були розглянуті кілька звернень від ОСББ щодо встановлення дорожніх знаків чи пристроїв, які б обмежували швидкість автотранспорту на в’їздах у двір житлових багатоповерхових будинків по вул.Єськова, 14а та Стрілецька, 102,104,106; по вул. Стрілецька,92 та Льотна,41. По кожному з них комісія рекомендувала за кошти ОСББ розробити схему розміщення дорожніх знаків та погодити її з поліцією. Крім того, члени комісії запропонували встановлювати саме дорожній знак «Житлова зона», який попереджає про в’їзд на територію, де діють особливі умови дорожнього руху, передбачені правилами дорожнього руху.

Нагадуємо, що протоколи засідань усіх комісій Чернігівської міської ради оприлюднюються на офіційному веб-порталі в розділі «Публічна інформація».

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!