Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
2 липня 2021 р.

У Чернігові привітали поліцейських із Днем Національної поліції України

+44
+41

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17
Фото № 18
Фото № 19
Фото № 20
Фото № 21
Фото № 22
Фото № 23
Фото № 24
Фото № 25
Фото № 26
Фото № 27
Фото № 28
Фото № 29
Фото № 30
Фото № 31
Фото № 32
Фото № 33
Фото № 34
Фото № 35
Фото № 36
Фото № 37
Фото № 38
Фото № 39
Фото № 40
Фото № 41
Фото № 42
Фото № 43
Фото № 44
Фото № 45
Фото № 46
Фото № 47

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко напередодні свята привітав поліцейських із Днем Національної поліції України, а кращим співробітникам вручив почесні відзнаки міської ради.

Церемонія святкування 6-ої річниці від дня створення Національної поліції відбулася сьогодні, 2 липня, у сквері імені Богдана Хмельницького.

- Я щиро вітаю представників поліції з професійним святом. Хочу відзначити, що між містом та районним відділом, і обласним управлінням Національної поліції є плідна співпраця. Сподіваюсь, що вона буде ще більш ефективнішою. Мене обирали люди, які розуміють, що охорона правопорядку не є моїм головним обов’язком. Мої обов’язки – це інфраструктура міста, транспорт, дороги, ЖКГ тощо. Проте, незважаючи на це, я зацікавлений у тому, щоб правопорядок у Чернігові був на належному рівні. На попередній сесії ми прийняли Програму забезпечення громадської безпеки та правопорядку на території Чернігова, яка передбачає виділення з міського бюджету 10 мільйонів гривень на ремонт приміщень по вул. Мазепи,12 і Попудренка,8. Так само серйозну увагу ми приділяємо програмі «Безпечне місто». У Чернігові вже встановлені 380 камер, з яких близько 80 – дорогі номерні камери, кожна з яких коштує більше 30 тисяч гривень. І 300 оглядових камер, вартістю по 15 тисяч гривень кожна. У цьому році на програму «Безпечне місто» ми виділили ще 6 мільйонів гривень, - зазначив міський голова.

Крім того, рішенням Чернігівської міської ради від 24 червня 2021 року міському управлінню ЖКГ надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 1,2 га по вул. Володимира Дрозда, де містом передбачається проведення робіт з облаштування спеціального майданчика для зберігання тимчасово затриманих транспортних засобів.

Владислав Атрошенко також висловив прохання об’єднати зусилля у плані наповнення бюджету. Адже у місті є кричущі випадки несплати земельних податків та самозахоплення землі. Він вважає, що як у місті, так і у державі потрібно почати проводити закриті неформальні наради працівників національної поліції, судового корпусу, юстиції, прокуратури, а також представників місцевого самоврядування, за присутності обласних чи районних державних адміністрацій.

- Наради потрібно проводити для того, щоб почати напрацьовувати прецедентне право. Зараз існує багато випадків, коли через знайдені шпарини у законодавстві, у тому числі через якісь особистісні сумнівні вигоди, різні служби приймають протиправні, по суті, рішення. І наслідками цих протиправних рішень є несплачені роками податки або судова тяганина. Як у випадку з Міським парком культури та відпочинку, де відбулося самозахоплення землі, і тепер вже не один рік місто судиться, щоб повернути земельну ділянку. Тому маю до вас таке робоче побажання, щоб у нас була єдність у питаннях досягнення поставленої мети. Щоб на будівництво отримували дозвільну документацію, сплачували податки і діяли відповідно до букви закону. Ще раз зі святом, добра вам і здоров’я, Слава Україні! – підкреслив він.

Із вітальним словом до присутніх звернувся начальник Головного управління Національної поліції в Чернігівській області полковник поліції Володимир Нідзельський. На початку своєї промови він оголосив Хвилину мовчання за загиблими поліцейськими під час виконання службового обов’язку. Одночасно був встановлений кошик з квітами до пам’ятника загиблим правоохоронцям.

За сумлінне ставлення до виконання посадових обов’язків, мужність і патріотизм, вірність Присязі кращим працівникам були присвоєні чергові спеціальні звання, оголошені Подяка Голови Національної поліції та Подяка начальника Головного управління. Також поліцейським були вручені ключі від службових автомобілів.

Почесні відзнаки за зразкове виконання службових обов’язків, високий професіоналізм та з нагоди Дня Національної поліції України були вручені й від Чернігівської обласної державної адміністрації, обласної та міської ради.

За сумлінну службу в ім’я незалежної України Почесною грамотою Чернігівської міської ради та виконавчого комітету нагороджені:

            – майор поліції ОРЛОВ Віталій Георгійович, старший дільничний офіцер поліції сектору дільничних офіцерів поліції відділу превенції Чернігівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області;

            – капітан поліції МИЛИЦЯ Ярослав Петрович, старший дільничний офіцер поліції сектору дільничних офіцерів поліції відділу превенції Чернігівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області;

            – старший лейтенант поліції ШКЕЛЬ Яна Юріївна, старший дізнавач відділу дізнання Чернігівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Подяка Чернігівського міського голови оголошена:

– старшому лейтенанту поліції КРАВЧЕНКУ Богдану Сергійовичу,  слідчому відділення розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого відділу Чернігівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області;

– старшому лейтенанту поліції ХАНДОГОМУ Владиславу Юрійовичу, старшому оперуповноваженому сектору розкриття злочинів проти особи відділу кримінальної поліції Чернігівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Під час урочистостей прозвучали вітання від солістів Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України. Також відбувся показ сучасного екіпірування спецпідрозділів, велопатрулів, виставка сучасної зброї та штатних макетів боєприпасів, кінологів зі службовими собаками, працювали й локації для дітей.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!