Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
30 червня 2021 р.

Відзавтра у Чернігові діятимуть муніципальні інспектори з паркування


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Муніципальні інспектори з паркування у Чернігові запрацюють на території міста вже з завтрашнього дня. Сьогодні, 30 червня, виконавчий комітет Чернігівської міської ради ухвалив рішення «Про надання повноважень інспекторам з паркування». Віднині посадові особи - інспектори з паркування відділу контролю за паркуванням управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради уповноважені:

  • Від імені виконавчого комітету Чернігівської міської ради розглядати справи про адміністративні правопорушення, передбачені частинами першою, третьою і сьомою статті 122, частинами першою, другою та восьмою статті 152-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накладати адміністративні стягнення.
  • Проводити тимчасове затримання транспортних засобів у випадках, передбачених статтею 265-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, відповідно до Порядку тимчасового затримання інспекторами з паркування транспортних засобів та їх зберігання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 листопада 2018 року № 990.

Як доповів на засіданні виконкому керівник міського управління ЖКГ, основна функція інспекторів – не примусова евакуація, а наведення порядку. Адже про те, що не можна паркуватися на велодоріжках, на пішохідних переходах, на газонах, на тротуарахусі знають, але іноді все одно так роблять. Основним засобом впливу буде штраф. Є нюанс: штрафувати будуть не водія, а власника транспортного засобу.

- Початок роботи інспекторів у місті буде вже з завтрашнього дня, але ми діятимемо поступово. Поки що прямого доступу через ЦНАП до реєстру власників транспортних засобів у нас ще немає, він буде десь за 2-2,5 місяці. Тому зараз ми ще будемо виписувати попередження, потім – брати інформацію і надсилати протоколи, тобто це ще трохи повільніший процес, ніж буде згодом. Поки що працюватимемо так, щоб всі звикли до того, що якщо машина буде запаркована в неналежному місці, на лобове скло під «двірники» буде вкладена постанова, згідно якої треба буде заплатити протягом 10 днів – 50%, а якщо більше 10 днів – то всі 100% від штрафу. Якщо хтось не згоден – може йти в суд. Але хочу сказати, що за рішенням суду сплатити цей штраф буде дорожче мінімум у три рази, тому що судовий збір дорожчий ніж штраф. А на 100% це запрацює, я думаю, у вересні-на початку жовтня, коли ми отримаємо всі дозволи і «наб’ємо руку» на самій роботі, - уточник він.

Також він зробив уточнення щодо роботи евакуатора, придбання якого в передбаченій законом процедурі публічних закупівель триває зараз.

- Евакуатор – це більше для зими і для тих, хто перешкоджає руху якогось спецтранспорту або якщо виникла надзвичайна ситуація – умовно кажучи, якщо машина стоїть на пожежному гідранті, то її примусово евакуюють. Тобто це – не за бажанням, а законом чітко виписано, у яких випадках робиться примусова евакуація, - сказав він. 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!