Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
17 червня 2021 р.

У Чернігові відкрили пункт вакцинації проти COVID-19 для всіх бажаючих


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

У Чернігові створений пункт вакцинації проти COVID-19 для всіх бажаючих. Він працюватиме по вихідних і вперше відкриеться вже післязавтра, 19 червня. Таке повідомлення зробив під час засідання виконкому Чернігівської міської ради 17 червня керівник муніципальної лікарні №2 Владислав Кухар.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко звернувся з цього приводу до містян:

- Шановні чернігівці, будь ласка, безкоштовно вакцинуйтеся будь-якими вакцинами, які є в наявності! Я вважаю, що, враховуючи перебіг цієї хвороби, ніхто не може знати, хворітиме він з ускладненнями чи без. Хвороба проходить іноді з надзвичайно важкими симптомами. По декілька тижнів у декого температура до 40 градусів, необхідність кисневої підтримки, падає сатурація й інші надзвичайно неприємні відчуття. Усе-таки вакцина, я думаю, якщо й не врятує від захворювання, але перебіг буде набагато легшим. Є безкоштовна вакцина – будь ласка, прийдіть і вакцинуйтеся! – закликав він.

Масова вакцинація також дозволить мінімізувати таку неприємну річ, як карантинні обмеження, додав міський голова.

Сам мер вакцинувався вакциною AstraZeneca спочатку індійського, а потім бельгійського виробництва. Загалом у Чернігові на сьогодні першу вакцину зробили більше 13 тис. осіб, другу - 3 тис. 200 осіб. Це лиш трохи більше 1%.

- Колективний імунітет працює тоді, коли вакцинувалося 60-70%. Ми сьогодні маємо до 10 тисяч цієї вакцини – от 10 000 чоловік вже може вакцинуватися, - Владислав Атрошенко.

Тож міський голова закликав не вестися на розмови про те, яка вакцина краща, яка гірша - бо об’єктивно ні в кого з тут нема тих знань, щоби насправді в цьому розбиратися, "а остаточно ми зрозуміємо це хіба що через 10 років".

!!! Пункт вакцинації розташований у приміщенні колишньої Деснянської районної ради (просп. Перемоги, 141 - на «5 кутах») на третьому поверсі (в актовій залі). На цьому тижні він працюватиме в суботу і понеділок, у зв’язку з тим, що неділя – це свято Трійці. А з наступного тижня кожна субота і неділя будуть робочі. Проведення вакцинації буде тривати з 8 ранку по 15 годину дня, по «живій» черзі. Вакцинуватися зможуть люди віком 18 років і старше. При собі потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код і телефон. Вакцинація буде проводитися вакциною CoronaVac китайського виробництва.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!