Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 травня 2021 р.

Які культурологічні проєкти готують для чернігівців цього сезону

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

З метою сприяння організації змістовного дозвілля мешканців міста, у Чернігові з червня до жовтня 2021 року проводитимуться культурологічні проєкти. Відповідне розпорядження підписав чернігівський міський голова Владислав Атрошенко 24 травня.

Згідно з документом управлінню культури та туризму Чернігівської міської ради доручено забезпечити координацію та реалізацію у місті:

  • культурологічно-просвітницького проєкту «ChAC» на території скверу ім.Б.Хмельницького, який включає виставки художників та фотографів, дитячі програми, роботу сувенірної алеї, публічні кінопокази, лекції, тренінги тощо;
  • культурологічного проєкту «Art Avenue» на Алеї Героїв: виставки художників та майстрів міста, робота Малої міської сцени;
  • мистецького проєкту «Літні музичні вечори» на території Алеї Героїв;
  • виступів вуличних музикантів, проведення майстер-класів з вуличних танців, художнього мистецтва тощо у сквері ім.Б.Хмельницького та на Алеї Героїв.

Комунальне підприємство «Міський Палац культури імені В’ячеслава Радченка» забезпечуватиме участь творчих колективів міського Палацу культури у рамках проєктів «Літні музичні вечори», «ChAC» та «Art Avenue».

Під час роботи сувенірної алеї виставлятимуться художні вироби виключно ручної роботи майстрів та аматорів декоративно-ужиткового мистецтва, майстрів хенд-мейду та художників. Суб’єкти господарювання при здійсненні виїзної торгівлі мають дотримуватись правил роботи дрібнороздрібної торговельної мережі, затверджених наказом Міністерства зовнішніх економічних зв’язків і торгівлі України від 8 липня 1996 року № 369 та Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях.

За сприятливих погодних умов вже цієї суботи, 29 травня, о 14.00 год. проведуть «Толоку на Городищі в урочищі Ялівщина», а о 17.00 год. - відкритий лекторій «Ялівщина: від місця до міста».

5 червня о 16.00 год. у сквері ім.Б.Хмельницького відкриватиметься культурологічно-просвітницький проєкт «ChAC». А о 18:00 год. на Малій міській сцені (Алея Героїв) відбудеться благодійний концерт до Міжнародного дня захисту дітей за участю духового оркестру Чернігівського фахового музичного коледжу ім.Л.М.Ревуцького.

6 червня о 18.00 год. на Малій міській сцені (Алея Героїв) стартуватиме «Art Avenue». Тут відбудеться концерт Чернігівської музичної школи №1 ім.Стефана Вільконського.

Звертаємо увагу, що усі заходи проводитимуться за умови дотримання встановлених протиепідемічних вимог і карантинних обмежень, рекомендацій МОЗ України та постанов Головного державного санітарного лікаря України. У разі зміни епідеміологічної ситуації в Чернігівській області та встановлення/скасування протиепідемічних заходів Кабінетом Міністрів України до календарю подій вноситимуться відповідні зміни.

Слідкуйте за анонсами!

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!