Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
14 травня 2021 р.

У Чернігові можуть з’явитися електронні транспортні картки для пільговиків


Фото № 1

Електронні транспортні картки для пільгових категорій населення планують запровадити у Чернігові. Мешканці міста використовуватимуть їх замість відповідних посвідчень. Головна перевага таких соціальних карток – можливість контролювати та аналізувати реальний пасажиропотік у міському громадському транспорті. Мова про це йшла на щотижневій нараді в міській раді 11 травня.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що вартість такої картки може бути орієнтовно 60 грн, а замовити потрібно буде близько 70 тисяч таких карток для мешканців міста, які мають право на пільговий проїзд.

- Хоч це і дороговартісно, але без цього ми не можемо якісно управляти процесом громадських перевезень, - сказав він.

Деталі про те, чому це потрібно місту і чи розпочнуть реалізацію ідеї в цьому році розповів керівник Чернігівської транспортної компанії, депутат міської ради Артем Тарасенко у програмі «На часі» телеканалу «Новий Чернігів». За його словами, у Чернігові до 15 вересня планують провести дослідження пасажиропотоку, щоб сформувати нову оптимальну транспортну мережу. За потреби туди вноситимуть зміни, зокрема, прибиратимуть дублюючі маршрути чи додаватимуть нові.

У січні 2022 року закінчуються договори з перевізниками на надання послуг з перевезення пасажирів. На основі нової транспортної мережі, з новими визначеними маршрутами, і будуть проводити конкурс перевізників. А після цього прийматимуть комплексне рішення щодо обліку пільговиків у міському громадському транспорті.

Він також додав, що пільгові електронні картки наразі вже запроваджені в Житомирі, Вінниці, Івано-Франківську, Тернополі, Кривому розі, Києві. Тож на черзі – Чернігів.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відеосюжет телеканалу «Новий Чернігів»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!