Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
11 травня 2021 р.

14 травня - «Сімейні цінності в сучасній українській родині»

14 травня 2021року управлінням у справах сім'ї, молоді  та спорту Чернігівської міської ради, спільно ГО «Спілка жінок  м. Чернігова», міським центром соціальних служб планується проведення заходу: «Сімейні цінності в сучасній українській родині».

 Захід проводиться напередодні  Міжнародного дня  сім’ї,  встановленого Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році та відзначається щорічно 15 травня. Встановлення цього дня покликане привернути увагу громадськості різних країн світу до численних проблеми сім’ї.

Сім’я становить основу сучасного суспільства. У ній формуються, зберігаються та передаються поміж поколінь культурні традиції, цінності, звичаї, норми.  Сім’я часто об’єднує людей різних національностей, релігій, різного походження, які привносять у неї елементи своєї культури, традицій і звичаїв. Сучасні сім’ї бувають дуже різні: в одних мешкають діти з мамою та бабусею чи діти з татом, в інших — одна дитина з батьками або багатодітна сім’я з батьками, дядьком і дідусем, чи сестри з їхніми дітьми, або лише закохана пара. Найзагальніше визначення, що може охопити всю їхню різноманітність, наводиться у Сімейному кодексі України. В усі часи у відношенні держави до інституції сім’ї, а також за становищем сім’ї в суспільстві визначався рівень розвитку країни. Це тому, що щасливий союз сім’ї та держави - необхідна запорука процвітання, добробуту її громадян. З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона - джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, те, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина.

 Організатори планують  обговорити  роль батьків у формуванні  дитини як особистості, розвитку її творчих здібностей, підтримці здобутків. Як створити  щасливу люблячу  сім’ю, зі своїми, тільки їм притаманними, традиціями?

Захід відбудеться 14 травня о 15 годині в залі засідань управління у справах сім’ї, молоді  та спорту Чернігівської міської ради, за адресою: вул. Кирпоноса, 9.

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!