Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 квітня 2021 р.

У Чернігові дозволили відновити роботу дитсадкам, початковій школі та підприємцям на відкритому повітрі


Фото № 1
Фото № 2

У Чернігові, враховуючи чисельні звернення приватних підприємців, надали дозвіл на роботу окремих об’єктів у сфері торгівлі та громадського харчування. Також внесли зміни в організацію навчального процесу в дошкільних навчальних закладах та закладах середньої освіти. Відповідне рішення прийняте на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні, 28 квітня.

З 29 квітня з дотриманням санітарних та протиепідемічних заходів дозволили:

1. Прийом відвідувачів суб’єктами господарювання, які проводять діяльність у сфері торговельного обслуговування населення, що працюють на відкритому повітрі, крім торговельно–розважальних центрів та розважальних закладів.

2. Роботу суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) на відкритих (літніх) майданчиках. Розміщення відвідувачів у відкритих (літніх) майданчиках - на відстані не меншій, ніж 2 метри за сусідніми столиками та більш як чотири особи за одним столом (без урахування дітей віком до 18 років), за умови, що відвідувачі заходять до закладу і пересуваються по ньому з вдягненими засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовленими самостійно (крім часу сидіння за столом для приймання їжі та/або напоїв).

3. Відвідування закладів спеціальної позашкільної освіти спортивного спрямування.

4. Відвідування спортивних залів спортсменами збірних команд міста та області, які здійснюють підготовку до офіційних спортивних змагань, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України.

З 5 травня дозволили:

1. Відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, в тому числі, спеціальних закладів освіти (навчально–реабілітаційних центрів), закладів дошкільної освіти та закладів загальної середньої освіти учнями 1–4 класів.

2. Проведення спортивно–масових заходів, включених до календарного плану спортивно–масових заходів з видів спорту м.Чернігова на відкритому повітрі без глядачів.

Окрім того, управлінню транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку міської ради рекомендовано підготувати пропозиції для розгляду на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради питання щодо відновлення роботи міського громадського транспорту у звичайному режимі з 5 травня.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!