Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 квітня 2021 р.

Чернігівська міська рада прийняла звернення до Кабінету Міністрів на підтримку бізнесу під час карантинних заборон

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

Чернігівська міська рада на сесії 28 квітня прийняла звернення до Кабінету Міністрів України щодо розширення переліку основних видів економічної діяльності, стосовно яких здійснюються обмежувальні протиепідемічні заходи, та змін до порядку надання допомоги застрахованим особам з Державного бюджету України. У тексті звернення враховані як запропонований профільним управліннм міської ради проєкт, так і спільно напрацьовані депутатами правки.

Водночас, при обговоренні цього питання чернігівський міський голова Владислав Атрошенко наголосив на тому, що звернення – дія, розрахована все-таки на майбутнє. Водночас, ситуація вимагає вирішення вже зараз. Тому, як він і пообіцяв підприємцям Чернігова напередодні, міська комісія ТЕБНС розгляне питання щодо послаблення карантинних обмежувальних заходів у Чернігові. Він зачитав підготовлений проект рішення комісії та обґрунтував його.

- З огляду на абсолютну недисциплінованість решти суспільства, всі прийняті заходи обмежувального характеру не призводять до зниження кількості хворих.  Зменшення захворювань від них є мізерним, а страждають тисячі конкретних підприємців, яким нема за що існувати. Жодного практичного сенсу в цьому нема. За що ми караємо цих підприємців, за що вони терплять? У супермаркетах, за рахунок закриття інших закладів, ще більше зросло скупчення людей, ще збільшується вірогідність передачі інфекції, - наголосив він.

Очільник міста підкреслив, говорить це не в угоду підприємцям, що вони приходили до міської ради. Це висновок, який він вбачає насправді. Тому зобов’язаний іти на кроки, які знімуть суспільну напругу.

- Я публічно кажу, що не підтримував демарші окремих міських голів проти центральної влади. Але позиція, яку я озвучив, має на меті не демарші, а вимушену реакцію на реальну ситуацію, яка створена для багатьох представників малого і середнього бізнесу. Але я попереджаю вас, що відповідні служби, виходячи з червоної зони і всіх карантинних обмежень, будуть вас штрафувати. Щоби ви свідомо розуміли, що ми на це не впливаємо і поліція нам не підпорядкована, - звернувся він до підприємців, які прийшли на сесію.

Водночас він публічно звернувся до керівника поліції, попросивши ставитися до виконання повноважень у цьому контексті «з холодною головою».

- Те що ми будемо дозволяти – ми надзвичайно зважено до цього підходили. Це не демарш проти рішення Кабанету Міністрів, це вимушена реакція на поточну ситуацію. Якщо не будемо ми гасити і я не буду брати на себе цю відповідальність (можливо, з осудом у столичних кабінетах) - цю реакцію ви будете бачити в Києві. Якщо ми не будемо знімати цю напругу – вона буде виникати на Банковій, - міський голова.

Також Владислав Атрошенко вкотре наголосив: на сьогодні абсолютно нагальним є питання віддати повноваження по карантинним обмеженням на місця, місцевим радам. Його, а також інші системні питання, в тому числі й по захисту бізнесу, він має намір підняти на зустрічі з прем’єр-міністром, візит якого до Чернігова попередньо планується на 12 травня. Очільник міста ініціював запрошення на цю зустріч і кількох представників від підприємців Чернігова.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!