Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
7 квітня 2021 р.

Міський голова публічно подякував чернігівцям за своєчасну оплату житлово-комунальних послуг


Фото № 1

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко 6 квітня під час щотижневої розширеної наради в міській раді подякував мешканцям Чернігова за своєчасну сплату рахунків за спожиті житлово-комунальні послуги.

- Хочу подякувати чернігівцям, які це роблять, незважаючи на кризову ситуацію. За березень зроблений загальний аналіз платежів, які складають близько 100%. Є навіть погашення попередніх боргів, - повідомив він.

Хоча найгірша ситуація по КП «АТП-2528»: за березень рівень сплати - близько 96%. За словами міського голови, ситуація з платіжками потребує кадрового перегляду по службі, яка займається адмініструванням цих платежів.

- Так не може бути. Якщо ви менше збираєте, то значить, що ви менше працюєте в цьому напрямку. Якщо ви мало працюєте і є гірший результат – це потребує кадрових змін. Це очевидні речі. Прошу, попрацюйте з людьми, - зауважив Владислав Атрошенко.

Принагідно міський голова наголосив на тому, що до закінчення локдауну не мають розглядатися жодні питання щодо підвищення тарифів на жкг-послуги. 

- По закінченню локдауну ми проведемо слухання. І дійсно, ситуація зі збільшенням мінімальної заробітної плати, ціни на електроенергію, тобто усі складові собівартості уже декілька разів зростали. І на сьогоднішній день, якщо ми не відреагуємо на це - і тут я прошу чернігівців з розумінням підійти до цього питання - ми вимушені будемо дофінансовувати ЖЕКи з бюджету. Таке дофінансування – добра справа, тільки вона призводить до того, що у нас загальмовуються інші напрямки й це має потім негативний відбиток на розвитку міста. Ми не можемо цього собі дозволити, якщо хочемо, щоб Чернігів мав шанси на завтрашній день, щоб перемагав у неоголошеній конкуренції між іншими містами України за внутрішню міграцію, - зазначив він.

Очільник міста нагадав про те, що сьогодні чисельність жителів у нашому місті не має різкого зменшення виключно за рахунок внутрішньої міграції.

- Населення області щорічно досить суттєво скорочується. Вперше за моє життя у 2019-2020 ми офіційно звітували, що жителів області вже менше мільйона. А навіть у мої 25-30 років населення Чернігівщини було близько 1,2 мільйона. Сьогодні динаміка народжуваності/смертності у нас - мінус 1200 щорічно. Тому наш єдиний шлях - створювати інфраструктурні переваги, щоби люди, маючи вибір виїжджати або в Київ, або за кордон, або сюди, обирали Чернігів. На сьогодні ми намагаємося втримати цю останню позицію, щоби мешканці області, якщо вони вже прийняли рішення переїхати із сільської місцевості, то залишилися в Чернігові, - підкреслив він.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!