Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
31 березня 2021 р.

Нагадуємо: штраф за спалювання сухої рослинності - від 340 до 1360 гривень


Фото № 1

З початком весни над багатьма районами в Чернігові починає підніматися дим від вогнищ, на яких мешканці після весняних прибирань спалюють брудне торішнє листя та іншу суху рослинність.

Нагадуємо, що це - порушення Правил благоустрою, за яке передбачена відповідальність у вигляді штрафу від 340 до 1360 гривень для жителів приватних помешкань та від 850 до 1700 гривень для організацій.

Інспектори комунального підприємства "Муніципальна варта" виявлятимуть такі випадки і, на відміну від попередніх років, вже не обмежуватимуться просто роз'яснювальною роботою й усним попередженням.

 - Вже дуже довгий час ми роз’яснювали, що цього робити не можна, роздруковували листівки, їздили профілактували, а зараз - будемо переходити до більш дієвих способів – штрафних санкцій. Групи працюють кожного дня. Вони будуть виявляти ці вогнища та карати людей, які їх розводять, - розповів начальник КП «Муніципальна варта» Віталій Хрустицький.

Окрім патрулювань інспектори відпрацьовують і відповідні дзвінки до колл-центру чи безпосередньо до підприємства.

- Свідомість чернігівців усе-таки росте, кожен рік масовість розпалювання таких багать зменшується. У цьому році ми очікуємо, що їх буде дуже мало. За перші три дні, як у приватному секторі працюють оперативні групи, оформлений  тільки 1 протокол. Але патрулювання триватимуть, - додав Віталій Хрустицький.

За словами очільника комунального підприємства, здебільшого особливої уваги цьому не надають, але спалення навіть невеликої купки рослинного сміття спричиняє викид  у повітря величезної кількості небезпечної для людини речовин. А нерідко - стає й причиною пожеж, ціною яким можуть бути й майно, і природа, і життя.

На щастя, все більше чернігівців у своїх господарствах вже не спалюють суху рослинність, а компостують її. А гілки - подрібнюють і використовують на ділянках. Або хоча б - виносять гілля та листя під двори, де вже потім ці купи вивозять комунальники.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!