Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
29 березня 2021 р.

Відеокурс "Що потрібно знати, щоб взяти дитину у родину"


Фото № 1

На початок 2021 року в Чернігівській області налічується 2004 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 1869 осіб (або 93,2% від загальної чисельності) вже знаходяться у сімейних формах виховання: 1349 – у сім’ях опікунів, піклувальників; 520 – у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях.

Всього впродовж минулого року знайшли нові родини 347 таких дітей (39 – усиновлено, 208 – влаштовані під опіку, піклування, 76 - у дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї).

Незважаючи на проведені заходи, 114 дітей такої категорії продовжують перебувати в інтернатних установах та потребують нових батьків.

Особи, які мають бажання взяти у свою родину дитину, можуть за прямим посиланням на YouTube https://bit.ly/FamilyCare_list ознайомитися з «Відеокурсом «Що потрібно знати, щоб взяти дитину у родину».

Для отримання більш детальної інформації з питань усиновлення дітей, влаштування їх під опіку, піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, створення родин патронатних вихователів, можна звернутись до:

 - Служби у справах дітей Чернігівської обласної державної адміністрації, за тел. (0462) 67-46-38;

 - Чернігівського обласного центру соціальних служб, за тел. (0462) 67-83-46;

 - служб у справах дітей районних державних адміністрацій та міських рад (Управління (служба) у справах дітей Чернігівської міської ради - (0462) 77-49-59);

 - центрів соціальних служб, центрів надання соціальних послуг, фахівців із соціальної роботи міських, селищних, сільських рад (Чернігівський міський центр соціальних служб - (0462) 678-607).

Довідково: відеокурс «Що потрібно знати, щоб взяти дитину у родину» розробили спільно Консорціумом організацій у складі Oxford Policy Management (Великобританія), МБО «Партнерство «Кожній дитині», УФ «Благополуччя дітей», у рамках реалізації проєкту "Розробка та впровадження регіонального плану стосовно збільшення обсягів надання послуг з догляду на сімейній основі", що реалізовувався на замовлення Міністерства соціальної політики України за підтримки Світового банку.

 

 

За повідомленням Чернігівського міського центру соціальних служб

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!