Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
29 березня 2021 р.

До уваги суб’єктів господарювання, що здійснюють викиди в атмосферне повітря

З метою забезпечення охорони стану і складу атмосферного повітря, створення сприятливого середовища життєдіяльності, запобігання шкідливому впливу атмосферного повітря на здоров’я людей та навколишнє природне середовище чинним законодавством  передбачена система регулювання викидів в атмосферу із процедурою  видачі дозволів  на викиди забруднюючих речовин  в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

Нагадуємо суб’єктам господарювання, які здійснюють викиди в атмосферне повітря, що згідно вимог чинного законодавства підприємства, установи, організації та суб’єкти підприємницької діяльності, які є власниками стаціонарних джерел забруднення, можуть здійснювати викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря лише після отримання відповідного дозволу.

Дозвіл на викиди дає право суб’єктам господарювання експлуатувати стаціонарні джерела забруднення (у тому числі газові чи твердопаливні котли) за умови дотримання встановлених відповідних нормативів гранично-допустимих викидів протягом визначеного в дозволі терміну.

Видача дозволу здійснюється Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської  обласної державної адміністрації (тел: 610-630) через Центр  надання адміністративних послуг м.Чернігова.

На підставі дозволу на викиди забруднюючих речовин, в якому визначені обсяги та види забруднюючих речовин, які викидаються в атмосферне повітря, здійснюються розрахунок та сплата екологічного податку.

Статтею  78 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено накладення штрафу на посадових осіб, у разі  здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу або недодержання вимог, передбачених наданим дозволом, інші порушення порядку здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря або перевищення технологічних нормативів допустимого викиду забруднюючих речовин та нормативів гранично допустимих викидів забруднюючих речовин стаціонарних джерел під час експлуатації технологічного устаткування, споруд і об'єктів.

 

За інф. відділу екології Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!