Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
23 березня 2021 р.

Ще 4 нових тролейбуси будуть курсувати містом вже у травні цього року


Фото № 1

Чернігів цього року придбає чотири нових тролейбуси. 17 березня відбувся тендер на їх закупівлю, який проходив на електронному майданчику в системі «Prozorro». Про це розповів керівник КП «Чернігівське тролейбусне управління» Чернігівської міської ради Руслан Ємець.  

До участі в торгах було допущено два учасники – це компанії «Еталон Лізинг» та «БАС МОТОР». За результатами аукціону більш низьку ціну запропонувала компанія “Еталон Лізинг”, яка запропонувала тролейбуси виробництва Чернігівського автозаводу.

Зараз триває період оскаржень, який завершується 30 березня. Руслан Ємець сподівається, що вже 31-го КП «ЧТУ» підписуватиме договір з компанією-переможцем торгів на постачання нових тролейбусів “Еталон-Т121 Барвінок” у кількості чотири одиниці. Ціна - майже 5 мільйонів гривень кожен.

Тролейбуси виробник має поставити через 45 днів після підписання договору. Тож на дороги нашого міста ЧТУ планує випустити нові машини вже в середині травня. 

Нагадаємо, після років занепаду підприємства, коли нові електромашини купували вкрай рідко, починаючи з 2016 місто оновлює свій парк громадського електротранспорту щороку. За 5 років придбали 32 «Барвінки» і ще 4 будуть цьогорічні. Всі вони низькопідлогові і пристосовані для перевезення маломобільних груп населення та людей з інвалідністю. Попри очікуваний фінансово важкий рік, місто в рамках програми розвитку електротранспорту у 2021 році також ремонтуватиме контактну мережу.

 - Півтора мільйони гривень виділяється з міського бюджету на реконструкцію контактної мережі. Плануємо замінити контактну мережу на ділянці «кругу» від зупинки Малясова і до мосту біля нафтобази, - повідомив очільник КП «ЧТУ» Руслан Ємець.

Контактна тролейбусна мережа в Чернігові досить зношена і після десятиріч, коли її не оновлювали, потребує поступової заміни. Тому на сьогодні в рамках можливостей виконуються й ці роботи.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!