Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
22 березня 2021 р.

Які інфраструктурні об’єкти ремонтуватимуть та будуватимуть у Чернігові у 2021 році


Фото № 1
Фото № 2

Завершення капремонту нижньої частини Валу, оновлення скверів біля музичної школи ім. С.Вільконського та ім. М.Попудренка, прибудинкових територій, будівництво скейт-парків. Це і не тільки планують виконати цього року у Чернігові.

Подробиці про ремонти та будівництво інфраструктурних об’єктів міста днями розповів начальник управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради Ярослав Куц у програмі «Чернігів Life» телеканалу «Дитинець».

За його словами, на початку серпня буде завершений ремонт нижньої частини Валу. Тут будуть оновлені, зокрема, доріжки, ліхтарі, лави, фонтан, озеленення. На ці роботи передбачено 38 млн грн.

Крім того, наразі розробляється проєкт реконструкції взагалі всієї території Валу.

- Зараз ми в стадії отримання дозволу на сервітут, тобто на право користування земельною ділянкою. Також розробляємо проєкт на весь Вал та активно займаємося пошуком джерел фінансування. Адже зрозуміло, що виконати такий проєкт власними силами місто не зможе, - зазначив керівник управління ЖКГ.

Біля музичної школи ім. Стефана Вільконського, яку нещодавно доповнили новим корпусом, планують оновити благоустрій. Зокрема, оновлять озеленення, доріжки, навпроти входу встановлять бронзову скульптуру, а з роялю буде звучати музика.

Кардинальні зміни відбудуться у сквері ім. М. Попудренка. Розроблений проєкт незабаром буде представлений для обговорення містянами. Він передбачає зміну всієї конструкції скверу, який буде розрахований на молодь й зроблений у сучасному форматі. Зокрема, фонтан буде пласким, а вулиця Магістратська – пішохідною.

Організовані місця для вигулу домашніх тварин з’являться на проспекті Миру (ближче до вул.Софії Русової) та у Березовому Гаю.

У Березовому Гаю також облаштують скейт-парк, який буде розрахований для екстремалів-початківців. На пам’ятній алеї загиблих героїв АТО/ООС оновлять камінь з червоного граніту. Також зі сторони вул. Кільцевої, де постійно дощові води підмивають яр, зроблять водовідвід, який протидіятиме розмиванню та підтопленню.

Скейт-парк планують побудувати і на Масанах, наразі визначаються із місцем його розташування.

Ремонт прибудинкових територій та тротуарів буде зроблений на вул. Пухова, Доценка, Бєлова. Також на вул. Київська-П’ятницька-Мстиславська, ЗАЗ, проїзд по вул. Толстого та Захисників України, 5.

Для того, щоб розвантажити вул. Шевченка та район Бєлова-«Епіцентр», планують побудувати дорогу для транзитного транспорту по вул. Кільцевій - 1 Травня - Олександрівській - Малиновського.

Дорожнє покриття цьогоріч відремонтують на вулицях: 1 Травня (від Бєлова до Кільцевої), Хлібопекарська, Князя Чорного, Шевченка (від Красного мосту до Молодчого), Мстиславська (від Шевченка до Родимцева), Родимцева (від Мстиславської до Гончої). Закінчуватимуть ремонт вулиць: П’ятницька (від Київської до Котляревського), Київська (від пр. Миру до Гончої), Пухова (до Захисників України), Захисників України.

Обов’язково ремонтуватимуть і тротуари по вулицях: Доценка, Космонавтів, Пухова, 1-го Травня, Мстиславська (від Київської до Софії Русової) та пр. Перемоги.

Крім того, планується будівництво близько 25 підвищених пішохідних переходів. Зокрема, по пр. Перемоги (біля обласного Палацу дітей та юнацтва, біля Чернігівської обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи), на Масанах (біля Велмарту та АТБ) та Шерстянці, по вул. Толстого та Тракторній.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відеосюжет телеканалу «Дитинець»

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!