Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
9 березня 2021 р.

Річниця з дня народження Шевченка: чернігівці прийшли до пам’ятника Кобзареві

+14
+11

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17

Біля пам’ятника Шевченку в Чернігові 9 березня відбулися урочистості з нагоди 207-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря. Зібрання, яке в цей день проводиться тут щороку, об'єднало представників керівництва міста й області, депутатів, громадського активу, просто небайдужих громадян, які побажали прийти. Вклонитися батьку української нації та покласти квіти до його пам’ятника прийшли й секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако та керівник управління культури міста Олександр Шевчук.

Не можна було не проникнутися тарасовим словом під звуки відомих кожному українцю пісень на його вірші у виконанні Академічного Чернігівського народного хору та духового оркестру. Звучали зворушливі слова ведучих – заслужених артистів України Наталії Максименко та Олексій Биша.

Також цього року вірші Кобзаря біля пам’ятника для всіх присутніх прочитали не тільки артисти, а й особливі учасники – молоді люди з інвалідністю. Кожен – свій улюблений твір. «Тарас Шевченко мріяв про єдину сім’ю у вільному суспільстві з  рівними можливостями, мріємо про це і ми… І не тільки мріємо, але і діємо», - наголосили ведучі. - «Шевченко доступний кожному, Шевченко без бар’єрів!»

Учасники поклали квіти до пам’ятника Кобзареві. Потім, за вже сталою традицією, був оголошений «відкритий мікрофон» і прочитати вірші Тараса або сказати своє слово про нього запросили всіх, хто мав таке бажання.

До речі: 175 років тому саме такими ж березневими днями  1846 року Тарас Григорович перебував у Чернігові, детально вивчав, малював та описував старовинні архітектурні та історичні пам’ятники міста. А загалом життя, творчість, дружба, кохання, і  навіть останній шлях Великого Кобзаря були так чи інакше пов’язані з 30 населеними пунктами нашої області.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!