Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
9 березня 2021 р.

Чернігівців попереджають про вірогідність третьої хвилі COVID-19

+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7

За останній тиждень до регіонів, які відносяться до червоної зони, приєдналася і Закарпатська область. Тобто наразі 4 області України перебувають у цій зоні: Житломирська, Івано-Франківська, Чернівецька і Закарпатська. 9 областей і м. Київ - в оранжевій зоні. Чернігівська область за рівнем захворюваності та іншими індикаторними показниками перебуває зараз у жовтій зоні.

Але відмічається певне зростання за добовими показниками. Більше 500 нових випадків за добу реєструється у Вінницькій,  Житомирській, Івано-Франківській, Львівській областях. Чернівецька – більше 400 випадків. Більше 300 випадків реєструється у Київській області та на Закарпатті. Від 200 до 300 випадків на добу – в Києві, Дніпропетровській області, Миколаївській, Одеській і Тернопільській. Від 100 до 200 – Миколаївська, Одеська і Хмельницька. Менше 100 випадків реєструється в решті областей, у тому числі й Чернігівській. За добу зареєстровано 40 випадків по Чернігівській області, в тому числі 30 – по місту Чернігову.

Показник захворювань на 100 тисяч населення в Чернігові тиждень тому був 143, а зараз – 176,3.

Збільшується й наповненість госпітальних ліжок в опорних лікарнях. На 8 березня там перебувало 172 особи з повідом і підозрою на нього. Поки що наповненість ліжкового ковідного фонду в Чернігові – 40%.

Росте серед хворих і число тих, що потребують кисневої підтримки. Тиждень тому таких пацієнтів у ковідних відділеннях міських лікарень було 78, а зараз 103. І 2 пацієнти перебувають на ШВЛ. Заповненість точок підключення до кисню у спеціальних відділеннях опорних лікарень Чернігова - 32,4%, всього підключення до кисню в них мають 324 ліжка.

Про це 9 березня на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді повідомила заступниця начальника міського управління охорони здоров’я Ольга Малець.

- Виходячи з цих результатів, навантаження на медичну систему збільшується, кількість зареєстрованих захворювань збільшується. Це є прогнозованим. Ми говоримо про те, що початок третьої хвилі пандемії іде з західних областей. Спеціалісти дають термін у 2-3 тижні на те, що ця хвиля буде доходити і до регіонів, які знаходяться східніше, - зазначила вона.

Ольга Малець звернулася до чернігівців з рекомендацією не панікувати, але не забувати про захисні заходи, які підвищують безпеку кожного. За її інформацією, чернігівці в дотриманні цих заходів загалом більш дисципліновані, ніж жителі західних областей України – тож є надія, що це теж спрацює нам на користь під час інфекційної хвилі.

- Ключовим є те, що хвиля ця через тиждень-два-три розповсюдиться по всій Україні. Бо є відрядження, є трудова міграція, їздять люди досі ще й на відпочинок на західну Україну. Тому прошу всіх бути ще вдвічі більш обережними. Потрібно максимально дотримуватися всіх заходів карантинної безпеки. Нікого «розумних» не слухать, а носити маски, мити руки і дотримуватися дистанції, - звернувся з цього приводу до чернігівців міський голова Владислав Атрошенко.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!