Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
1 березня 2021 р.

Землю під Попудренка, 16 повернули з постійного користування підприємства


Фото № 1

Тепер юридичний статус цієї земельної ділянки відповідає умовам участі в Програмі оновлення застарілого житла

 

Рішенням сесії Чернігівської міської ради від 25 лютого земельну ділянку під напівзруйнованим будинком по вул. Попудренка, 16 юридично повернуто місту з постійного користування колишнього власника цього колишнього гуртожитку.

Про це йдеться в п. 22 рішення міської ради «Про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, технічних документацій із землеустрою, надання, вилучення і передачу земельних ділянок юридичним і фізичним особам»

«Ураховуючи пункт "е" статті 141 Земельного кодексу України, рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 17 серпня 2009 року № 224 "Про передачу житлового фонду" та акт приймання-передачі відомчого житлового фонду в комунальну власність, приватному акціонерному товариству "Чернігівська швейна фабрика "Елегант" припинити право постійного користування земельною ділянкою (кадастровий номер 7410100000:01:032:0717), площею 0,1876 га, по вул. Попудренка, 16», - зазначено в ньому.

Таке технічне рішення є ще одним кроком до вирішення проблеми цього пошкодженого і відселеного будинку. Як вже повідомлялося раніше, за прийнятою кілька років тому Програмою оновлення застарілого житла місто готове компенсувати частину витрат інвестору, який збудує на місці цього будинку новий та надасть колишнім співвласникам і квартиронаймачам з Попудренка, 16 рівноцінні квадратні метри.

Нещодавнє рішення міської ради – останній з підготовчих кроків перед оголошенням конкурсу з пошуку інвестора. Тож конкурс буде оголошуватися вже найближчим часом.

У випадку, якщо інвестор не знайдеться або якщо згода колишніх мешканців Попудренка, 16 не буде одностайною, міська влада готова вирішити це задавнене питання інакше. А саме, за кошти громади якнайшвидше відновити пошкоджений будинок, добудувавши зруйновану стіну, і дати мешканцям можливість повернутися назад.

Як відомо, арешт з цього будинку зняли в кінці минулого року.  

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!