Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 лютого 2021 р.

У Чернігові готуються до весняної повені

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

Сьогодні, 24 лютого, в міській раді відбулося засідання міської комісії з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Під час засідання були розглянуті питання щодо обмежувальних карантинних заходів, які діятимуть у місті відсьогодні, та готовність міських служб до весняної повені.

Як відомо, Уряд запровадив введення адаптивного карантину в Україні, який діятиме до 30 квітня. Чернігівська область опинилася в «жовтій» зоні епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Це базовий рівень для всієї країни і передбачає відповідні обмеження та протиепідемічні заходи, але з певними пом’якшеннями.

Обговорюючи друге питання, комісія дійшла згоди про співпрацю між КП «АТП-2528» і Деснянським басейновим управлінням водних ресурсів. А саме, у наданні фахових рекомендацій щодо пропуску льодоходу і повені на каскаді ставків на р.Стрижень.

Також було зазначено, що у разі різкого підвищення температурних показників, внаслідок інтенсивного сніготанення, можлива стрімка зміна гідрологічної ситуації, яка може призвести до підтоплення територій. Тому з метою недопущення аварійних ситуацій на водних об’єктах будуть завчасно вжиті заходи з підготовки до пропуску льодоходу та повені. Зокрема, 22 лютого спеціалістами вже було проведено обстеження гідротехнічних споруд, за підсумками якого складені відповідні акти.

Комісія вирішила підготувати гідротехнічні споруди до пропуску льодоходу та повені. Зокрема, обколоти лід навколо, очистити русло від сміття та повалених дерев, а також забезпечити передповеневе пониження рівня води в ставках у рекомендованих термінах і обсягах.

Протокол засідання комісії найближчим часом буде опублікований на офіційному вебсайті міської ради в розділі «Публічна інформація».

 

Прес-служба Чернігівської міської ради
Відео телеканалу "Новий Чернігів" 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!