Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
26 січня 2021 р.

Чернігів вийшов з локдауну: показники епідситуації

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

Під час локдауну та при виході з нього в показниках захворюваності на COVID-19 у Чернігові та області спостерігається певне плато, стабілізація ситуації. Основні дані про рівень захворюваності традиційно були озвучені на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді, яка відбулася сьогодні, 26 січня.

У порівнянні рівня захворюваності в різних областях України Чернігівська область на минулому тижні була 13-ю, а зараз на 16-й позиції. Місто Чернігів: індикаторний показник за 14 днів перевищує значення по області, але нижчий ніж середній у межах України.

Завантаженість «ковідних» лікарняних ліжок по Чернігову – 160 з 430 наявних (39,6% і незначні коливання навколо цього показника). Тут враховані підозри та підтверджені ковіди, а окремо тільки підтверджені випадки складають 25,3%. За період з 7 січня навантаженість на ліжка зменшилася на 11%, а деякі інші індикаторні показники - майже у два з половиною рази.

На кисневій підтримці перебуває 82-84 особи, на ШВЛ – 3. І ця кількість потребуючих такого лікування залишається на приблизно однаковому рівні вже близько трьох тижнів.

Про це повідомила заступниця начальника міського управління охорони здоров’я Ольга Малець. Вона уточнила, що показники захворюваності в Чернігові зараз вкладаються у граничні межі помаранчевої зони. Подальше дотримання всіма чернігівцями простих заходів безпеки – миття рук, носіння масок, уникання скупчень без необхідності – дасть шанс місту не потрапити до важчої, червоної зони.

- Прохання до всіх цю думку максимально робити сталою і зрозумілою, - підтримав її чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. - Від цього буде користь і вам, і кожній людині, яка до вас прийшла. Адже інфікований деякий час не помічає, що є носієм захворювання, але вже може його розповсюджувати, - нагадав він.

Також міський голова ще раз публічно повторив свою думку про те, що все-таки повноваження по обмежувальних заходах у країні треба передавати на місця.

- Я думаю, що всі керівники є відповідальними і приймали би рішення у залежності до епідеміологічної ситуації в кожному регіоні або в кожному місті. Як на мене, на сьогодні локдаун приніс колосальну шкоду економіці. Як і окремим сім’ям, окремим підприємцям – а їх мільйони. При тій епідеміологічній статистиці, яку ми бачили, від таких крайніх мір я би утримався. Президент казав про локдаун тільки якщо буде 15 тисяч захворілих на добу – от треба було й виконувати те, що сказав Президент. Фактично ж учора в мене були статистичні дані – біля двох з половиною тисяч захворювання, - констатував чернігівський міський голова.

Разом з тим, він зауважив, що епідеміологи передбачають на другу половину – кінець лютого ще й сплеск не ковіду, а звичайного грипу. Тож подальші рішення будуть залежати від розвитку ситуації.

Як відомо, у Чернігові відучора відновлений освітній процес з відвідуванням у загальноосвітніх навчальних закладах. Кількість учнів, які були відсутні вчора на навчанні – 4,3%. Це 1289 дітей, яких батьки з різних причин вирішили залишити вдома. Про це повідомив на нараді керівник міського управління освіти Василь Білогура.

Зараз кожен заклад дивиться, що можна вдосконалити. Зокрема, при формуванні розкладу початок навчання першої зміни був розведений у часі, окремі класи навіть в одній школі починають навчальний день на 8.30, а частина приходить на 9.20 - 9.30. Також дітям і батькам постійно наголошується про заходи, які треба вживати – дотримання особистої гігієни і використання засобів індивідуального захисту.

- Зараз хоча б тиждень відпрацюємо і будемо бачити наскільки це правильно, але поки що все добре, - зазначив він.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!