Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 січня 2021 р.

25 січня у ТІЦ підбивають підсумки квесту “Чернігів Антона Карташевського: слідами великого зодчого”

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

Квест “Чернігів Антона Карташевського: слідами великого зодчого” добігає кінця сьогодні, 25 січня. Організований він Туристичним інформаційним центром Чернігова.

Лише цього дня учасникам треба викласти фото у соціальну мережу, із зображенням себе на всіх локаціях, і з відкритою картою. Крім того, фото потрібно викласти з хештегом «фото_квест_чернігів».

Дедлайн наступить о 22.00 годині. Далі в ТІЦ планують вручати подарунки тим, хто виконав всі завдання правильно.

Загалом квест можна пройти за годину-дві. Він дає можливість дізнатися нове про Чернігів, адже мало людей знають, які з будівель авторства Карташевського.

 - Це людина, яка збудувала сучасний Чернігів. Початок 19 століття, Чернігів перетворюється на центр губернії, сюди приїжджає губернський архітектор, якого звуть Антон Карташевський і йому по суті дають карт-бланш на перебудову міста. Ну, щоб зрозуміти з 600 будинків, які існували в Чернігові на той час, було знесено 100 для того, щоб прокласти нові вулиці й ця планувальна частина Чернігова якраз закладена Антоном Карташевським у першій половині 19 століття, - розповів головний спеціаліст управління культури і туризму міської ради Олександр Бондарь.

Попри здавалося б простоту завдань, на перший погляд, і навіть підказки в самому тексті, є серед 11 локацій і те, що може змусити задуматися. Викладати в мережу треба відкриті всі точки квесту.

 - Більшість містян знають певні споруди, але не знають хто їх збудував, тому у квесті є підказки, де знаходиться споруда або якийсь цікавий елемент, який був би цікавий людям. Далі треба відгадати цю споруду і нанести номер завдання на сучасну карту, піти на це місце, сфотографуватися, - зазначає Олександр Бондарь.

У туристично інформаційному центрі обіцяють ще більше цікавинок і над їх розробкою вже працюють, стимулюють їх, і позитивні відгуки про цей квест.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відео телеканалу "Дитинець"

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!