Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
19 січня 2021 р.

Владислав Атрошенко: Локдаун треба було вводити лише за умови перевищення контрольних показників


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

У Чернігові з 29 грудня спостерігається чітка тенденція до зниження кількісних показників захворюваності на Covid-19. Наразі цифри у 2,5 рази нижчі, ніж були кілька днів до цього. Наприклад, по Чернігівській області 23 грудня індикаторний показник інфікованих на 100 тис. населення за 14 днів був 570, по Чернігову – близько 480, а зараз - близько 200. Зниження показників спостерігається і по кількості зайнятих ліжко-місць. На цьому акцентував увагу чернігівський міський голова Владислав Атрошенко під час розширеної наради в міській раді, яка відбулася сьогодні, 19 січня.

- Оголошення локдауну за цих обставин, на мою думку, – абсурдне рішення, яке не містить достатніх обґрунтувань для того, щоб і країна, і громадяни несли такі суттєві втрати. Його потрібно було відтермінувати. Подібні рішення треба дуже зважено приймати, - вже вкотре наголосив він.

Як повідомила заступниця начальника управління охорони здоров’я міської ради Ольга Малець, наразі Чернігівська область займає тринадцяту позицію по захворюваності (минулого тижня була одинадцята). Зокрема, показник захворюваності (на 100 тис.населення за 14 днів) по Чернігову становить 207,5, загалом по Україні 224,4, по області – 202,2.

Станом на 19 січня у Чернігові для госпіталізації хворих на Covid-19 виділено 430 ліжок, із них забезпечені кисневою підтримкою – 265, це 61,6%.

Завантаженість ліжкового фонду по місту на рівні 41,9%. Середня тижнева кількість осіб, які потребують кисневої підтримки, станом на 18 січня – 91, на апаратах-ШВЛ перебувало 2 пацієнта.

- Ситуація контрольована, хоча і не проста, адже ковід нікуди не пішов. Дуже багато людей розповідають, що хвороба проходить із значними ускладненнями і важко переноситься. Ця проблематика є, але кількісні показники на сьогодні більш-менш контрольовані. Лікарям за це низький уклін та подяка, - зауважив Владислав Атрошенко.

Міський голова також додав, що наразі місто планує звернутися до КМУ з проханням віддати на місця повноваження щодо встановлення карантинних обмежень. Адже під час локдауну місто не працює, люди не отримують зарплату, а міський бюджет - податки. На його думку, посилені обмежувальні карантинні заходи треба було вводити тільки за певних обставин.

- Могли бути, і можуть ще бути ті обставини, при яких треба буде вводити локдаун. І це необхідні заходи, але за умови наближення визначених показників захворюваності до певного рівня. Цей рівень може визначатися окремо, адже в кожному регіоні є різна кількість потужностей у медичній галузі по забезпеченістю киснем, ліжко-місцями, штату лікарів і т.д. Тому більш детально та відповідально треба підходити до прийняття подібних рішень, - вважає Владислав Атрошенко.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!