Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
13 січня 2021 р.

Комунальне підприємство оновлює підсвітку на знаменитій чернігівській архітектурній пам'ятці

+5
+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8

Зараз у Чернігові силами КП «Міськсвітло» проводиться оновлення архітектурного підсвічення знаменитої дзвінниці Свято-троїцького собору. Проводять заміну всіх ламп. Роботи вже на фінальному етапі та будуть повністю завершені до кінця цього тижня. Про це розповів в.о. керівника КП «Міськсвітло» Дмитро Хажевскас.

Підсвічення тут було вперше зроблене в 2006 році і вже потребувало ремонтних робіт – не працювало близько 80% ламп. Зараз тут можна побачити двох промислових альпіністів. Вони міняють лампи, а там де щось не так і з самим світильником – знімають його для ремонту в КП «Міськсвітло» і потім після ремонту монтують на місце.

Загалом на всіх ярусах дзвінниці близько 70 світильників, на кожному ярусі є направлені вгору, вниз та окремі підсвічення деяких елементів. Це світильники не світлодіодні. По кольоровій температурі вони тепліші, ніж на Катерининській церкві і приблизно такі, як на П’ятницькій. Коли все працює, освітлену дзвінницю увечері добре видно з багатоповерхівок у центрі міста.

Вмикаються ці вогні щовечора разом з вуличним освітленням і світять до першої ночі.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!