Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 грудня 2020 р.

Декомунізований чернігівський пам'ятник здали в оренду "Парку радянського періоду"

Чернігів, бюст на Алеї героїв до червня 2016 року, архівне фото
Чернігів, квітень 2015 року, архівне фото
Чернігів, 23 червня 2016 року, архівне фото

Фото № 1
Чернігів, бюст на Алеї героїв до червня 2016 року, архівне фотоЧернігів, бюст на Алеї героїв до червня 2016 року, архівне фото
Чернігів, квітень 2015 року, архівне фотоЧернігів, квітень 2015 року, архівне фото
Чернігів, 23 червня 2016 року, архівне фотоЧернігів, 23 червня 2016 року, архівне фото

Декомунізований чернігівський пам'ятник Віталію Примакову став предметом одного з рішень та обговорення на засіданні Чернігівської міської ради 24 грудня. 

Як відомо, в минулому році рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 12 грудня 2019 року терміном на один рік за договором позички з правом зберігання та використання це погруддя було передане для поповнення експозиції в Музеї монументального мистецтва «Парк радянського періоду» на території Спадщанського лісу (Сумська область). 

Зараз у зв’язку зі змінами в законодавстві виникла необхідність укладання вже іншого виду договору - про оренду пам'ятника, тому на розгляд депутатів була винесена відповідна пропозиція, яку підтримали. Орендарем, як і раніше позичальником, виступатиме Комунальний заклад «Державний історико-культурний заповідник у м. Путивлі».

Разом з тим, окремими депутатами була висловлена думка про те, що чернігівські пам'ятники краще б не роздавати, а створити з них аналогічну музейну експозицію в нашому місті. На це доповідач - керівник міського управління культури та туризму й одночасно депутат міської ради Олександр Шевчук - акцентував на тому, що погруддя не дарується або продається, а передається саме в оренду. Тобто його власником залишається громада Чернігова. Коли в Чернігові буде свій музей, де такий пам’ятник захочуть і зможуть експонувати - його повернуть до міста. 

На фото: чернігівський пам'ятник більшовицькому воєначальнику Віталію Примакову в "Парку радянського періоду" на Сумщині.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!