Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
28 грудня 2020 р.

У Чернігові визначені пільги зі сплати земельного податку на 2021 рік

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

Чернігівська міська рада встановила у 2021 році додаткові пільги зі сплати земельного податку. Відповідне рішення прийняте на пленарному засіданні 3-ої сесії міської ради 8-го скликання 24 грудня.

Так, з 1 січня 2021 року мешканці міста Чернігова, яким департаментом соціальної політики Чернігівської міської ради призначені субсидії, звільняються від сплати земельного податку за земельні ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), у розмірі 50%.

Додаткові пільги зі сплати земельного податку за земельні ділянки, що перебувають у власності, встановлені і для громадян, фізичних осіб-підприємців, підприємств, установ та організацій. А саме:

  • за земельні ділянки, що належать до категорії "землі промисловості"
  • за земельні ділянки, що належать до категорії "землі транспорту"
  • за земельні ділянки, що належать до категорій "землі житлової та громадської забудови, промисловості та інші категорії земель за комерційною функцією використання, у тому числі зайняті поточним будівництвом та відведені під майбутнє будівництво".

Розмір пільги для таких суб’єктів - 33%, за умови відсутності у них податкового боргу станом на 1 січня 2021 року.

Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, підприємства, установи і організації, які здійснюють управління такими будинками, за земельні ділянки, зайняті житловим фондом, звільняються від сплати земельного податку у розмірі 75%. Вивільнені кошти спрямовуватимуться на оновлення та модернізацію основних засобів підприємства.

Для комунальних підприємств Чернігівської міської ради, які виконують роботи із життєзабезпечення міста, діятиме такий же відсоток: 75%. А саме, для підприємств, які:

  • здійснюють перевезення пасажирів електротранспортом;
  • здійснюють збір, перевезення та переробку побутових відходів у місті та діяльність із прибирання вулиць міста;
  • займаються допоміжною діяльністю у рослинництві, роботами, пов’язаними з озелененням міста;
  • займаються забором, очищенням та постачанням води мешканцям та підприємствам міста, відведення й очищення стічних вод;
  • забезпечують роботи, пов’язані із зовнішнім освітленням вулиць міста Чернігова.

Вивільнені кошти будуть спрямовуватися на зміцнення матеріально-технічної бази, на оновлення та модернізацію основних засобів цих підприємств.

На 100 відсотків від сплати земельного податку звільняються органи державної влади та органи місцевого самоврядування (за виключенням управління капітального будівництва Чернігівської міської ради (крім земельних ділянок під об’єктами, які фінансуються за рахунок коштів міського бюджету), органи прокуратури та Служби безпеки України, заклади, установи та організації, спеціалізовані санаторії України для реабілітації, лікування та оздоровлення хворих, військові формування, утворені відповідно до законів України, Збройні Сили України та Державну прикордонну службу України, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів, комунальні некомерційні підприємства Чернігівської міської ради та комунальні некомерційні підприємствам Чернігівської обласної ради.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!