Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
22 грудня 2020 р.

Після локдауну в Чернігові планують повернути учнів до очного навчання


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

На щотижневій розширеній нараді в міській раді сьогодні, 22 грудня, начальник управління освіти міської ради Василь Білогура ще раз нагадав, що перший семестр цього навчального року завершується 30 грудня. Потім у чернігівських школярів розпочинаються зимові канікули, які триватимуть з 1 по 10 січня.

Крім того, наразі перед освітянами Міністерством освіти та науки України поставлена задача забезпечити організацію якісного дистанційного навчання для учнів усіх класів до 24 січня включно, у зв’язку з введенням в Україні локдауну.

- Я вважаю, що завдяки введенню дистанційного навчання ми отримали певний плюс для зниження кількості хворих. Якщо захворюваність і далі стабільно знижуватиметься, якщо ми бачитимемо сталу динаміку по зниженню інфікованих, наприклад, протягом останніх п’яти тижнів, тоді ми можемо відпрацьовувати питання повернення до очного навчання. Але при цьому треба радитися з педагогічними колективами, виносити це питання на раду директорів. Також можна переглянути початок занять, щоб не в годину пік починалася перша зміна. Наприклад, щоб уроки розпочиналися десь о 9.30 чи 10.00, і щоб діти виїжджали пізніше у розвантаженому громадському транспорті. Але ми не знаємо, яка буде ситуація по захворюванню, - прокоментував ситуацію що склалася чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. 

За словами Василя Білогури, питання по часу треба додатково обговорити. Адже у тих закладах, де діти навчаються у дві зміни, перерва між ними повинна бути не менше однієї години. Зокрема, для того, щоб провітрити приміщення та продезінфікувати поверхні. За менший час це просто не вдасться зробити.

Ситуація по дитячим садочкам у місті - стабільна, майже всі вони працюють у звичайному режимі. Наразі, оскільки вживаються додаткові протиепідемічні заходи, відвідуваність навіть більша, ніж була у грудні попереднього року. Хоча точково, де виявляються хворі працівники, групи відправляються на самоізоляцію. Станом на сьогодні на два дні припинена робота дитсадка №26.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!