Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
18 грудня 2020 р.

У Чернігівській міській раді відбулася ознайомча зустріч з послом Німеччини в Україні Анкою Фельдгузен

+6
+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9

Приїхавши в Чернігів, щоби передати медичне обладнання (комп’ютерний томограф) військовому шпиталю, Надзвичайний і Повноважний посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен цього дня також завітала з ознайомчим візитом і до Чернігівської міської ради та обласної державної адміністрації. У міській раді відбулася її зустріч з секретарем міської ради Олександром Ломако.

Під час офіційного спілкування він передав дипломатці та німецькому народу в її особі вітання та засвідчення поваги від чернігівського міського голови, який зараз у відрядженні.

- У Чернігова склалися дуже гарні відносини з Німеччиною. У нас є міто-партнер Меммінген, стосунки з яким тривають від початку 90-х років чи навіть довше. Вони розпочалися в медичній сфері, потім переросли в культурну сферу та інші. Гарні, дружні стосунки, приємні щирі люди. Також Чернігів вже кілька років активно працює з німецьким фондом GIZ, і завдяки цій співпраці ми в минулому році на умовах співфінансування провели термомодернізацію пологового будинку. Це досить гарний проект, який чернігівці вже оцінили позитивно. Хотілося би, щоб ця співпраця тривала, - сказав Олександр Ломако на початку зустрічі.

Він додав, що Чернігів зацікавлений у співпраці, зокрема, для термомодернізації ряду інших соціальних об’єктів, які досить давно побудовані (шкіл, дитячих садочків, лікарень). Також для нас, звичайно ж, дуже важлива співпраця в сфері економіки. У торгівлі Чернігівської області з Німеччиною різниця між експортом та імпортом 2,6 мільйонів доларів – але хотілося б, щоб воно вирівнювалося. Чернігів зацікавлений у створенні спільних підприємств – наприклад, великий потенціал наше місто має у легкій промисловості, а також у сфері туризму.

У свою чергу, пані Анка Фельдгузен повідомила, що її візит у Чернігів не планувався заздалегідь. Вона передала обладнання розташованому тут військовому госпіталю.

- Це частина нашої співпраці з Україною в сфері оборони. Як ви знаєте, німецька історія нам заборонє продати зброю, але ми знайшли таку нішу, - розповіла вона.

Подальша розмова була присвячена більш докладному знайомству Анки Фельдгузен з питаннями адміністративного та економічного життя Чернігова.

По закінченні зустрічі учасники обмінялися пам’ятними сувенірами.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!