Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
18 грудня 2020 р.

У дитячій поліклініці №2 розділили потоки відвідувачів – сімейні лікарі та вузькі спеціалісти тепер працюють в різних корпусах

Трохи більше тижня лікарі-спеціалісти чернігівської дитячої поліклініки №2 ведуть консультативний прийом не в основному корпусі, а навпроти - у приміщенні колишнього денного стаціонару. Як це працює і навіщо?

За словами очільниці закладу Людмили Овсієнко, перевести відділення сюди, до оновленої будівлі, вирішили для зручності. Так розділяться потоки дітей – і ті, що приходять з інфекційними захворюваннями, не становитимуть загрози для соматично здорових. Окрім того, свій кабінет тут буде в кожного лікаря - фахівцям більше не доведеться ділити їх позмінно. Так умови прийому відповідатимуть сучасним вимогам.

- Це відділення в нас дуже тепле, дуже світле, після капітального ремонту, який проведений за місцеві кошти, - розповіла вона.

Попередньо переселити сюди планували адміністрацію закладу. Втім, після обговорень із колективом щодо справедливості та доцільності вирішили інакше. Серед півтора десятки вузьких спеціалістів у новому корпусі розмістилися вже майже всі, окрім хірурга. Його кабінет нині дооблаштовують. А лор-кабінети, офтальмологічний та гінекологічний, де допомогу надають безпосередньо на місці, оснащують сучасними меблями та необхідним обладнанням.

Тепер на черзі – відкриття ресепшену. Тут можна буде записатися в ту ж саму електронну чергу, що й на Рокосовського 47, й отримати те саме електронне направлення.  Тут працюватимуть два реєстратори, які також на час призначеного прийому будуть підносити сюди амбулаторні карти дітей з головного корпусу через дорогу.

Ще на черзі – створення реабілітаційного відділення, де окрім спеціалізованої допомоги робитимуть і фізіотерапевтичні процедури. За умови вчасного підписання контрактів з НСЗУ воно зможе повноцінно запрацювати вже з 1 січня.

- Це відділення буде працювати на все місто, для дітей усього Чернігова. Тому що ми плануємо зробити таку сучасну базу, щоби могли проходити реабілітацію як діти з хронічними захворюваннями, так і діти з вродженими проблемами, що призвели до інвалідності, - говорить Людмила Овсієнко.

Що ж стосується колишніх кабінетів лікарів-спеціалістів на другому поверсі основного корпусу, то в них працюватимуть педіатри.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Телесюжет каналу "Дитинець"

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!