Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
14 грудня 2020 р.

Погоджувальна рада схвалила проєкт порядку денного третьої сесії міської ради


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Бюджет територіальної громади Чернігова на наступний рік, а також ще 37 важливих питань життєдіяльності міста виносяться на розгляд третьої сесії Чернігівської міської ради 24 грудня. Сьогодні, 14 грудня, їх перелік затверджений на засіданні Погоджувальної ради. Участь у засіданні взяли чернігівський міський голова та секретар міської ради, керівники депутатських фракцій, а також керівники профільних структурних підрозділів міської ради.

Серед питань що виносяться на сесію – інформація про результати діяльності місцевої прокуратури, прорєкти програм економічного та соціального розвитку міста Чернігова на 2021 рік, підтримки громадських організацій міста Чернігова на 2021 рік, реалізації громадського бюджету (бюджету участі) у місті Чернігові на 2021-2025 роки та інші. Проекти, що стосуються міських програм, вже пройшли розгляд на засіданнях виконкому міської ради та були погоджені ним.

Перераховуючи питання порядку денного, чернігівський міський голова Владислав Атрошенко уточнив, що деякі з них носять суто технічний характер (наприклад, пов’язані зі зростанням нормативу мінімальної заробітної плати, ліквідацією районних у м. Чернігові рад тощо). Проте, не більшість.

Наприклад, питання №10 - Про оптимізацію роботи Чернігівської міської комунальної централізованої бібліотечної системи та затвердження її Статуту у новій редакції – передбачає припинення діяльності бібліотеки-філії № 2 (вул. Шевченка, 50/3), яка розташована в неопалюваному орендованому приміщенні на закритій території ЧТУ і внаслідок цього не користується попитом і не може працювати повноцінно. Зміни передбачають переведення працівників і книжкового фонду до інших бібліотек.

Питання №17 - Про структуру виконавчих органів Чернігівської міської ради - передбачає скорочення 11 посад. «Без гарячки, зважено, але оптимізуємо структуру», - чернігівський міський голова.

Також на засідання виносяться блоки питань щодо управління комунальним майном, фінансові, дозвільні, земельні та інші.

Тепер до початку сесії всі питання її майбутнього порядку денного будуть докладно вивчатися, аналізуватися та обговорюватися в кожній з шести постійних депутатських комісій Чернігівської міської ради.

Ознайомитися з повним переліком питань порядку денного сесії та графіком засідань депутатських комісій.

Ознайомитися з проєктами рішень

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!