Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
10 грудня 2020 р.

Виконком погодив проєкт Програми економічного і соціального розвитку міста Чернігова на 2021 рік


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Основні пріоритети Чернігова на 2021 рік – комплексний розвиток, соціальна орієнтованість і реалізація нагальних завдань з життєзабезпечення міста. Це передбачено проєктом Програми економічного і соціального розвитку міста Чернігова на 2021 рік, який погодив виконавчий комітет Чернігівської міської ради сьогодні, 10 грудня. Надалі проєкт Програми виноситиметься на розгляд Чернігівської міської ради.

Програма розроблена на виконання вимог Бюджетного кодексу України, Закону «Про місцеве самоврядування в Україні». Завдання і заходи Програми ґрунтуються на цільових програмах міської ради з усіх сфер життєдіяльності міста. Сформовані вони на основі узагальнених пропозицій структурних підрозділів міської ради, з урахуванням прогнозних можливостей міського бюджету на наступний рік, ускладнених пандемією COVID-19.

Основними викликами як мінімум І півріччя 2021 року будуть:

  • організація належного рівня надання медичних, освітніх та транспортних послуг з урахуванням умов пандемії;
  • забезпечення закладів охорони здоров’я лікарськими і технічними засобами для лікування ускладнень, спричинених COVID, та засобами індивідуального захисту для медичних працівників;
  • впровадження оптимальних форм навчального процесу в закладах освіти відповідно до епідемічної ситуації.

У 2021 році для розвитку цих сфер планується:

  • проведення капітальних ремонтів лікарняних закладів із застосуванням сучасних енергозберігаючих технологій, придбання нового медичного обладнання;
  • продовження реформування системи надання медичних послуг вторинного рівня;
  • в освіті - проведення поточних і капітальних ремонтів будівель і приміщень навчальних закладів, модернізація предметних кабінетів у школах міста.

Ще одним пріоритетним завданням на наступний рік є завершення підготовчих робіт по проєкту будівництва початкової школи з дошкільним відділенням в мікрорайоні «Бобровиця».

В транспортній галузі триватиме робота над оновленням тролейбусного парку та встановленням інформаційних табло на зупинках.

У галузі житлово-комунального господарства зусилля зосередяться на забезпеченні якісної роботи комунальних служб та оновленні об`єктів інфраструктури і благоустрою.

Планується продовжити роботу над проєктами з будівництва дороги в мікрорайон «Шерстянка» та капітального ремонту парку імені Коцюбинського.

Крім того, реалізовуватимуться проєкти з улаштування скейт-парків у мікрорайоні Масани та парковій зоні «Березовий гай», будівництва майданчиків для вигулу собак, реконструкції скверу ім. М. М. Попудренка.

Також буде проводитись реконструкція водопровідних мереж, будівництво централізованої каналізації та поточні і капітальні ремонти доріг і внутрішньодворових проїздів, улаштування майданчиків з напівзаглибленими контейнерами для ТПВ.

Серед іншого, продовжуватиметься інформаційна, медійна, фінансова підтримка місцевих товаровиробників; розширення дистанційних (електронних) сервісів для підприємців на ресурсах Центру надання адміністративних послуг.

У галузі культури та туризму основні заходи будуть зосереджені на популяризації туристичного потенціалу міста під брендом «Місто легенд», просуванні електронної платформи «сhernihiv.travel», проведенні культурно-мистецьких заходів та промо-турів, зокрема, для блогерів і представників телевізійних каналів.

У сфері спорту очікується завершення робіт з розробки проєктно-кошторисної документації та визначення джерел фінансування для будівництва Палацу Спорту та проведення реконструкції ряду спортивних майданчиків і спортивних залів.

Структурними підрозділами міської ради наразі подано 22 проєкти для участі у конкурсних відборах інвестиційних проєктів регіонального розвитку. З них: 19 проєктів можуть реалізовуватись за рахунок коштів ДФРР на загальну суму близько 560 млн грн та 3 проєкти – в рамках Угоди про фінансування Програми секторальної підтримки регіонів на суму 71,6 млн грн. Оголошення проєктів-переможців в області очікується до 15 грудня поточного року.

У Програмі визначені основні очікувані показники розвитку міста на наступний рік, що базуються на прогнозі економічного і соціального розвитку України на 2021 рік, а також перелік міських цільових програм та пріоритетних об’єктів, які планується фінансувати наступного року у межах наявності коштів міського бюджету.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!