Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
9 грудня 2020 р.

До 20 грудня в Чернігові ще можна безкоштовно чіпувати тварин завдяки проекту Бюджету участі


Фото № 1

Міське комунальне підприємство «Ветеринарно-стерилізаційний центр «Крок до тварин» нагадує чернігівцям про те, що цього року ним виконується проект-переможець Бюджету участі з безкоштовного чіпування собак та котів, у тому числі домашніх.

Чіпування дозволяє ідентифікувати тварину і швидко знайти господаря у випадку, якщо тварина загубилася/втекла/була викрадена, але потім сторонні люди знайшли її на вулиці. Так ви даєте собі додатковий шанс повернути свого чотирилапого друга додому.

У ВСЦ «Крок до тварин» відзначають, що ідея чіпування тварин, на жаль, поки що сприймається чернігівцями не завжди позитивно. За цей рік тут чіпували лише тритину домашніх тварин з запланованих, і лише дві третини безпритульних.

Як прокоментувала ситуацію керівниця центру Тетяна Діденко, коли автори писали цей проект, то розраховували на свідомість власників і кураторів безпритульних чотирилапих.

- Але виявилося, що власники бояться якогось химерного податку, а по факту банально бояться відповідальності. Чого бояться і чому не чіпують тварин куратори - взагалі загадка, адже саме завдяки чіпуванню можна хоч якось проконтролювати тих, кому вони прилаштовують тварин, - зазначила вона. – Але, незважаючи ні на що, ми хочемо подякувати власникам і кураторам, які чіпували своїх тварин. І всім, хто голосував за проєкт і розуміє необхідність таких заходів.

Вона додала, що реєстрація тварин у місті рано чи пізно все одно стане обов'язковою – адже відповідальність за істоту, яку ти береш додому, має бути. Але тоді чіпування вже може стати платним.

Зараз у Чернігові ще можна чіпувати свою тварину безкоштовно. Але треба поспішити – залишилося всього 10 днів!

Запис за телефоном 063-5736020.

Для перетримок та родин з великою кількістю тварин можливе чіпування вдома.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!