Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
8 грудня 2020 р.

На міській нараді обговорили виконання депутатських запитів

Схема вул. Льотна

Фото № 1
Фото № 2
Схема вул. ЛьотнаСхема вул. Льотна
Фото № 4

Попередні звіти керівників профільних управлінь міської ради щодо депутатських запитів, поданих на сесійному засіданні Чернігівської міської ради 1 грудня, були заслухані на щотижневій нараді в Чернігівській міській раді сьогодні, 8 грудня.

Зокрема, щодо запиту про ширину проїжджої частини після ремонтних робіт на вул. Льотній керівник управління ЖКГ Ярослав Куц проінформував, що буде ще продовжувати комунікацію з депутатами. Але ширина дороги від бордюру до бордюру там 9,5 м, з них 2,5 м – паркомісця. Всього від пр.. Миру до зупинки вул. Авіаторів – 23 паркомісця. Ширина смуг проїжджої частини – по 3,5 м (ДБН дозволяють і 2,75 м). Після кола до літака – 22 паркомісця (зразу біля кола 7 паркомісць і біля літака – 15). Ширина проїжджої частини – взагалі 4,5 м. Проїжджа частина при ремонті не звужувалася, тому що основа дороги там бетонна і треба було б різати бетон. Тому бортовий камінь поставили в тих же місцях, де він і був. Єдине – раніше проїжджа частина була більше 4 м, а зараз вона 3,5 за рахунок того, що додали паркомісця. Цього достатньо – тим більше, що там тролейбуси не ходять. Зробити ширше – завтра там будуть «літати» на великій швидкості й це потягне за собою нову низку проблем.

По кількох запитах щодо адресної програми встановлення в місті майданчиків з напівзаглибленими сміттєвими контейнерами загальний підсумок став таким. Для кращої логістики у вивезенні сміття ці контейнери встановлюються порайонно. Поки невідомо, на скільки нових майданчиків буде виділено коштів у бюджеті наступного року, але очевидно, що в першу чергу потрібно до оснастити ними райони Доценка і Рокоссовського, де їх залишилося добудувати всього близько 10. І далі треба буде дивитися, який район брати наступним. У пріоритеті будуть ті райони, де більше мешканців.

По запиту щодо встановлення пристроїв примусового зниження швидкості біля дошкільних навчальних закладів № 43, № 45, ліцею № 22, вздовж будинків по Проспекту Перемоги 162-168 керівник управління ЖКГ проінформував, що в наступному році вони заплановані і з початком ремонтного сезону будуть зроблені.

Те саме – по депутатському запиту про облаштування огорожі вздовж дороги, яка проходить біля дошкільного навчального закладу № 10 по вул. Дмитра Самоквасова,14 з метою збереження життя та здоров’я вихованців закладу освіти. Як уточнив Ярослав Куц, там потрібно близько 50 м огорожі.

Позитивне рішення і в питанні про освітлення ділянки дороги від вул. Савчука до Кордівки (поворот від школи мистецтв за адресою вул. Молодчого, 2), про яке на сесії теж був депутатський запит. Зараз там повністю відсутнє будь-яке освітлення. Думка міського голови – це однозначно потрібно зробити. Оскільки йдеться і про встановлення стовпів, до практичного виконання цих планів перейдуть після зими.

У той же час, профільне управління заперечує проти виконання запиту щодо встановлення світлофору в районі Бабровиця на роздоріжжі вул. Кленової та вул. Шевченка (поворот на «Яцево»). Раніше таку пропозицію вже розглядала і не підтримала міська Комісія з питань безпеки дорожнього руху. На думку фахівців, світлофор саме у цьому місці може створити навіть додаткову небезпеку.

З приводу запиту щодо відсутності паркової зони в мікрорайоні Масани, пов’язаною з великою кількістю забудови багатоповерхових житлових будинків керівник управління доповів, що в сосновому гаї на Масанах буде проектуватися парк – зелена зона з можливим розміщенням там скейт-парку.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!