Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
8 грудня 2020 р.

Щотижневий дайджест від КП «Муніципальна варта»

+14
+11

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17

Під час розширеної наради з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств Чернігівської міської ради 8 грудня був заслуханий звіт начальника КП "Муніципальна варта" Віталія Хрустицького про виконання приписів щодо порушень правил благоустрою на території міста Чернігова та виявлення нових зауважень за минулий тиждень.

За низкою адрес, де були зауваження, озвучені на минулих нарадах, недоліки вже виправлені. Відновлені лавочки та паркани, демонтовані залишки металевих та бетонних конструкцій, прибрані стихійні сміттєзвалища, відремонтовані дитячі пісочниці та гойдалки, відновлені східці у дворах багатоповерхових будинків, усунене просідання плитки на тротуарах, замінені дорожні знаки, тощо:

 

Продемонстрували й нововиявлені об'єкти, до яких є зауваження. Серед них - місця, де необхідні відновлення пошкоджених парканів та лавок, ремонт пошкоджених дитячих майданчиків,  демонтаж бетонних та металевих конструкцій, вивезення сміття, відновлення східців тощо:

Під час звіту міським головою та профільними керівниками був обговорений ряд питань щодо благоустрою та прибирання прибудинкових територій. Зокрема, Владислав Атрошенко звернув увагу очільників управління ЖКГ та комунальних ЖЕКів на залишені пні. І зазначив, що їх необхідно прибирати. Зараз у Чернігові дуже багато дерев того віку, коли вони вже є перерослими та аварійними. Такі дерева мають видалятися, будуть висаджуватися нові. Але при цьому місто не повинно залишатися у пнях.

Переглядаючи світлини проблемних територій, які підпорядковані ОЖБК, Владислав Атрошенко звернувся до присутніх на нараді представників об'єднання житлово-будівельних кооперативів з проханням більш відповідально ставитися до виконання своїх обов’язків. І підкреслив: вони отримують ті самі кошти за метр квадратний що і комунальні ЖЕКи, але останні виконують свою роботу краще. Такі ж зауваження виникли й до деяких ОСББ.

 - Люди створили ОСББ у сподіванні, що ви будете працювати краще за ЖЕКи. Думаючи, що на комунальних підприємствах постійно нічого не роблять та крадуть кошти. А в результаті у більшості таких об’єднань усе навпаки – ніхто нічим не займається. Більшість же людей усе одно думає, що це є недопрацювання міської влади, а деякі й узагалі забули, що вони об’єднувалися в ОСББ, - зазначив міський голова.

Серед іншого він запропонував, за згоди управителів, встановлювати таблички з інформацією та контактними даними відповідальних за кожну територію осіб. Багато людей не розуміють, хто повинен у їх будинку проводити поточні ремонти, прибирати сміття та інше - тож їм потрібно це підказувати.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!