Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
7 грудня 2020 р.

Чернігівський міський голова провів зустріч з Предстоятелем ПЦУ Митрополитом Епіфанієм

+5
+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8

Сьогодні, 7 грудня, Чернігівську міську раду з офіційним візитом відвідав Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній, який цього дня перебував у Чернігові та провів літургію у Катерининському кафедральному соборі.

Під час візиту до міської ради першого главу Православної церкви України супроводжував архієпископ Чернігівський та Ніжинський Євстратій. Зустріч з ними провів чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Від імені міської громади він подякував за те, що гість знайшов час на візит – і до міста Чернігова, і до мерії міста. Принагідно міський голова також привітав ієрархів церкви з храмовим святом Катерининського собору Чернігова і відзначив, що цей храм - не лише найголовніша церква ПЦУ в області, а й візитівка нашого древнього міста. Владислав Атрошенко подякував Митрополитові за те, що той особисто привітав вірян Чернігова зі святом.

У свою чергу, Предстоятель Православної Церкви України зазначив, що приїжджає в наше місто з такою метою кожного року і намагається не переривати цю традицію. Також він говорив про те, що зараз в України і людства загалом – час випробувань. І наступний рік, імовірно, теж буде непростий. Але випробування завжди роблять нас духовно сильнішими. Ми повинні йти шляхом правди, а цей шлях завжди приводить до спасіння.

Митрополит сказав кілька добрих слів і безпосередньо про Чернігів, відзначивши, що місто з кожним роком змінюється на краще.

На згадку про зустріч чернігівський міський голова подарував гостям книгу про історію Чернігова та картини чернігівських художників з зображеннями храмів нашого міста.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!