Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
7 грудня 2020 р.

Біля міської стоматполіклініки виконується друга черга реконструкції проблемного підземного дощевідводу

+4
Фото з архіву: "Малий проспект" після літньої зливи. Реконструкція має на меті виправити одну з причин цих затоплень

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото з архіву: "Малий проспект" після літньої зливи. Реконструкція має на меті виправити одну з причин цих затопленьФото з архіву: "Малий проспект" після літньої зливи. Реконструкція має на меті виправити одну з причин цих затоплень

Реконструкція зливової каналізації по вул. Некрасова, друга ділянка робіт. Поки погода дозволяє - роботи тривають, тут виконують демонтаж старих труб на місці "контрухилу" і готують основу під укладку нових труб і нових колодязів.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали про початок реалізації проєкту реконструкції мережі зливової каналізації на частині вулиці Некрасова від вулиці Рокоссовського до проспекту Перемоги. Мета цих робіт - зменшити підтоплення дворів і будинків на "Електроні" та "Малому проспекті". Масштаби цих підтоплень після інтенсивних злив вражають і тиражуються в соцмережах на численних фото та відео, але тим, хто тут живе або проїжджає в той час, буває непереливки. Затоплення приносять велику шкоду і наражають на небезпеку.

Передбачається збільшити пропускну здатність колектора. Зокрема, поблизу міської стоматполіклініки для усунення «контрухилу» – провести вирівнювання його траси. Крім того, будуть замінені існуючі оглядові колодязі та збудовані додаткові. Проєктом також передбачається гідродинамічне очищення існуючих трубопроводів та колодязів.

У результаті реконструкції пришвидшиться процес відводу води після рясних дощів: в приватному секторі, зокрема по вулиці Тракторній, не підмиватимуться подвір’я та городи, а поблизу «Електрону» на вулиці Рокоссовського швидше розсмоктуватимуться калюжі.

Усі роботи у місті проводяться комплексно, тож після завершення земельних робіт буде відновлено тверде покриття дороги вул. Некрасова, вздовж якої, власне, і йде ділянка «ливнівки», що реконструюється. Асфальт тут зроблять в наступному році, давши ґрунту після земляних робіт рік на додаткову усадку.

 

За інф. управління ЖКГ Чернігівської міської ради 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!