Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
3 грудня 2020 р.

Олександр Ломако: Додаткових рішень на рівні міста при скасуванні карантину вихідного дня не потрібно


Фото № 1

Ніяких додаткових рішень на рівні міста при скасуванні карантину вихідного дня не потрібно. Таке повідомлення зробив секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако сьогодні, 3 грудня, на засіданні її виконавчого комітету. Засідання проходило в присутності журналістів та з трансляцією онлайн.

 - До мене вчора зверталося багато підприємців і загалом громадян міста у зв’язку з рішенням Уряду про скасування карантину вихідного дня. Запитували, чи будуть якісь додаткові рішення міської ради. Хочу повідомити: у зв’язку з тим, що ми не приймали жодних рішень про запровадження обмежень вихідного дня, ми і не будемо їх скасовувати. Відповідно, як тільки рішення Уряду буде опубліковане та вступить у силу, не треба чекати жодних пояснень від міської влади – все може працювати згідно з тим режимом обмежень помаранчевої зони які діють, - сказав він.

Секретар міської ради додав, що сам він вважає запровадження карантину вихідного дня рішенням помилковим. І добре, що на рівні держави від цього відмовилися – адже практика показала, що кількість захворювань за ці дні і тижні, коли був карантин вихідного дня, не зменшилася а навпаки, збільшилася.

- Більше того: як і говорили міські голови, звертаючись до Уряду, ми не бачимо ні даних, ні цифр про те, як це вплине на захворюваність. І, на жаль, крім того що бізнес зазнав втрат, люди недоотримали заробітні плати і міський бюджет недоотримав податки – більше ми нічого не досягли. Практика довела, що це було помилкове рішення, й тому добре, що з цієї суботи воно вже більше діяти не буде. Повідомляємо всім, що міська влада не повинна тут приймати жодних рішень, тому всі в суботу працюйте відповідно до встановлених графіків і до законодавства, - додав Олександр Ломако. 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!