Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
2 грудня 2020 р.

Молодіжна рада при Чернігівському міському голові прозвітувала за два роки роботи

+6
+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9

Молодіжна рада при Чернігівському міському голові звітувала про підсумки діяльності за два роки та перспективи розвитку. Мова про це йшла на прес-конференції в управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради (Кирпоноса, 9) сьогодні, 2 грудня. Участь у ній взяли начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту міськради Андрій Дериземля, голова Молодіжної ради при Чернігівському міському голові Аліна Сіра, а також члени Молодіжної ради, представники вищих навчальних закладів, молодь міста.

Керівник міського управління у справах сім’ї молоді та спорту зауважив, що Молодіжна рада створена за ініціативи міського голови Владислава Атрошенка у вересні 2018 року.

- За цей період часу були проведені заходи, спрямовані на підтримку молодіжної політики та розвитку міста Чернігова. Управління допомагало як могло. Але це такий консультативно-дорадчий незалежний орган, який має створювати і напрацьовувати свої бачення, щоб потім реалізовувати їх на території Чернігова. Все залежало від вас, від якості вашої роботи, від вашої сумлінності. На мій погляд, було проведено непогану роботу, яка буде своєрідним фундаментом для більш потужних напрацювань, - зазначив Андрій Дериземля, звертаючись до присутніх членів Молодіжної ради.

На його думку, зараз потрібно більше працювати з молоддю. Пояснювати їм те, що дуже важливо, щоб вони залишалися працювати в Україні та Чернігові, зокрема. Оскільки за молоддю – майбутнє всієї країни, її соціально-економічний розвиток.

Крім того, начальник міського управління у справах сім’ї молоді та спорту повідомив, що орієнтовно після новорічних свят буде оголошений конкурс з метою переобрання складу Молодіжної ради, адже обиралася вона лише на два роки. Він подякував її представникам за роботу та висловив сподівання, що наступний склад буде ініціативніший, зі своїм баченням та креативом.

Під час прес-конференеції відбулась презентація заходів молодіжної ради, які були реалізовані протягом двох років, а саме: анкетування молоді міста, тренінг «Student active», участь у конкурсі «Молодіжна столиця України», «Кращий студент Чернігівщини», «Школа ОСС», «Чернігів – місто професій», молодіжний форум «Chernihiv Forum Youth», соціальний проєкт «Історія успіху», презентація всеукраїнського руху «Твоя країна» та інші.

Окрему увагу Аліна Сіра, голова Молодіжної ради, приділила звітуванню щодо налагодження міжрегіональних та міжнародних зв’язків молодіжною радою. У рамках цього напрямку роботи відбулись зустрічі з обговорення платформи взаємодії молодіжних рад, нетворкінг European Youth capitals: Moving Forward, зустріч з ніжинськими активістами, молодіжні обміни «Міст культурного діалогу та толерантності».

Слід зазначити, що Молодіжною радою при Чернігівському міському голові було надано чимало корисних пропозицій щодо розвитку молоді міста та запроваджено чимало молодіжних ініціатив.  

Зустріч, яка проходила у форматі «запитання-відповідь», показала налагодження конструктивної співпраці молоді із представниками навчальних закладів, влади, громадськості, адже від цього у значній мірі залежать подальший розвиток міста.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!