Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
2 грудня 2020 р.

Затверджена Програма розвитку ЖКГ Чернігова на найближчі п'ять років

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

Комплексну цільову Програму розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на 2021-2025 роки затверджено депутатами Чернігівської міської ради на засіданні 1 грудня.

Програмою передбачені завдання та збалансований перелік першочергових заходів для вирішення системних проблем галузі.

Як зазначив начальник управління ЖКГ Ярослав Куц, державними будівельними нормами визначені терміни між капітальними ремонтами. З урахуванням цих норм і об’ємів управлінням житлово-комунального господарства розроблено даний документ і наданий депутатському корпусу для розуміння об’ємів фінансування, які необхідні для того, щоб інфраструктура міста працювала.

Повнота реалізації Програми буде залежати від можливостей міського бюджету. На цьому також наголосив міський голова Владислав Атрошенко.

Загалом, прогнозований обсяг ресурсного забезпечення Комплексної цільової Програми розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на 2021-2025 роки складає 7 560 054,0 тис. грн.

Відповідно до Програми, управлінням житлово-комунального господарства передбачається реалізація наступних напрямків робіт:

1. Утримання об'єктів благоустрою міста.

2. Поточний ремонт об'єктів вулично-дорожньої мережі, штучних споруд та внутрішньо-будинкових проїздів в житловій забудові.

3. Капітальний ремонт об’єктів житлово-комунального господарства міста.

4. Будівництво та реконструкція об’єктів житлово-комунального господарства міста.

5. Придбання та встановлення обладнання і предметів довгострокового використання.

Загалом, Комплексна цільова Програма розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на найближчі п’ять років створена в результаті детального аналізу попередньої Програми, яка була затверджена на 2017-2020 роки, об’ємів виконання останньої та аналізу стану галузі в цілому.

Наприклад, у наступні роки пропонується зосередитися на ремонті внутрішньоквартальних проїздів та доріг приватного сектору, а також реалізовувати створення компактних міні-скверів для відпочинку чернігівців у різних районах міста.

Детальніше з проектом рішення можна ознайомитися на сайті Чернігівської міської ради або за посиланням - https://chernigiv-rada.gov.ua/poe.../sid-58/scid-2/id-45206/.

Наголосимо, що поки окреслені напрями робіт. Про об’єми їх реалізації у наступному році можна буде говорити лише після прийняття бюджету міста Чернігова на 2021 рік.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!