Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
13 листопада 2020 р.

"Виважене рішення на користь бізнесу і здорового глузду", - Владислав Атрошенко про звернення до Уряду проти "карантину вихідного дня"

+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7

Одразу після прийняття виконавчим комітетом Чернігівської міської ради звернення до Кабінету Міністрів і народних депутатів України щодо скасування "карантину вихідного дня", чернігівський міський голова Владислав Атрошенко вийшов до підприємців, які зібралися на мітинг під міську раду показати свою незгоду з цим рішенням Уряду.

Очільник міста запевнив підприємців, що він поділяє їхнє ставлення до "карантину вихідного дня". І повідомив, що прийняте виконкомом звернення в ці хвилини розсилається, в тому числі, всім народним депутатам України від Чернігівщини, незалежно від політичних партій.

- Ми зважували всі «за» і «проти» і прийняли це рішення – без політики, без зайвих емоцій, на користь бізнесу і на користь здорового глузду, - наголосив він.

На переконання міського голови, такі дії міської влади в реаліях ситуації яка склалася – це максимально виважена позиція.

- Я би хотів, щоб ми не розхитували цю державу, яка і так ледь стоїть на ногах. Я не можу особисто скасовувати рішення Кабінету Міністрів. Право домагатися їх виконання має Національна поліція. Я можу тільки єдине гарантувати, що тут буду мати розмову з керівником Національної поліції стосовно того, щоби їх заходи також були виваженими і розумними. Протестувати, заявляти як мери інших міст про свої протести – це, я вважаю, не цивілізовані речі, яких виважені державні керівники робити не можуть. Революцій ми влаштовувати не будемо, а свою позицію і своє прохання - виявили. Муніципальна варта, як інструмент міської влади по дотриманню певних рішень, задіяна в цих речах не буде, - зазначив Владислав Атрошенко.

Разом з тим, оскільки ризики (суми штрафів) для представників бізнесу значні, міський голова порадив їм зараз вимогу уряду про карантин вихідного дня – виконувати.

Окрім того, він звернувся до них з проханням, щоби тих застережних заходів, які не становлять загрози для бізнесу – поставити антисептик, не соромитися зробити зауваження покупцеві без маски – дотримувалися всі.

- Ми вже розширили кількість «ковідних» ліжкомісць до 400 і зараз докупаємо кисневі концентратори. Але цьому також є межа, і в першу чергу не по приміщеннях, а по лікарях. По-перше, їх обмежена кількість, по-друге, вони живі люди, повинні відпочивати. Тому ми повинні розуміти: якщо кількісні показники дійдуть  до того, що ми перетнемо цю межу - ці заходи як відповідальна людина я прийму навіть без Кабінету міністрів, самостійно. І тоді вже наші мітинги будуть непотрібні, якщо наші лікарі не будуть справлятися з лікуванням цієї хвороби, - наголосив міський голова.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!