Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
12 листопада 2020 р.

Про підготовку багатоповерхових житлових будинків до зими - на прикладі КП «Новозаводське»


Фото № 1

Про підготовку багатоповерхових житлових будинків до зими на прикладі комунального підприємства «Новозаводське» та переведення багатоповерхівок мікрорайонів «Шерстянка» та «Подусівка» до нового управителя говорили 10 листопада у програмі «ВеЧер» телеканалу «Новий Чернігів». Гостем програми став керівник КП «Новозаводське» Віталій Морський.

Нагадаємо, що 27 жовтня рішенням конкурсної комісії КП «Новозаводське» обране компанією-управителем 87 багатоквартирних будинків у зазначених мікрорайонах Чернігова, замість «Майас Сілтумс». Пізніше було прийняте відповідне рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради.

Наразі усі ці будинки комісійно обстежені, складені відповідні дефектні акти. Це допоможе в подальшому їх обслуговуванні, а також необхідно для складання плану поточних ремонтів на наступний рік. Тепер комунальне підприємство обслуговуватиме 567 житлових будинків, загальна кількість працівників – 214 осіб.

За словами Віталія Морського, наразі всі житлові будинки підготовлені до опалювального періоду. Їх готували протягом усього літа. Проводилися заміна труб холодного та гарячого водопостачання, задвижок, вентилів, ремонтувалися покрівлі, фарбування. Роботи, які ще залишилося виконати в окремих будинках - це провести скління, переглянути вхідні двері, закрити продухи в підвалах та на горищах, щоб не було замерзання трубопроводів у зимовий час.

На підприємстві у наявності 4 трактори і навісне обладнання на них для розчистки снігу. Ця техніка також використовується для вивезення твердих побутових відходів в інші періоди року. Три одиниці з них вже застарілі, тому потребують оновлення.

Віталій Морський висловив вдячність споживачам за вчасно сплачені комунальні послуги. За його словами, за минулий місяць надійшло 101% коштів, а перед цим 99%. Якщо дивитися загальну цифру (з 1 січня), то виходить 98%. Це гарні показники, але є ще проблемні мешканці, які не хочуть сплачувати за послуги. З боржниками постійно проводиться роз’яснювальна робота, а на злісних, які на постійній основі не сплачують – подають до суду.

Детальніше про роботу підприємства в умовах карантину, про аварійні ситуації, які трапляються, та про звернення від мешканців, які надходять до управителя - у відеосюжеті.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!