Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
11 листопада 2020 р.

Комунальники і теплогенеруючі підприємства Чернігова готуються до зими


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Старт опалювального сезону та існуючі його проблеми обговорили на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді вчора, 11 листопада.

За словами керівника КЕП «Чернігівська ТЕЦ фірми «ТехНова» Олексія Щербини, наразі звернення від мешканців щодо необхідності спуску повітря з загальнобудинкових теплових мереж чи недостатнього нагрівання батареї у житлових квартирах вже практично не надходять. Тобто температура теплоносіїв відповідає нормі при цій температурі навколишнього середовища. Вугілля закуплене, у тому числі зараз відбувається розвантаження 40 вагонів. Крім того, на складі був залишок близько 15 тис.т, а протягом листопада ще очікується поставка орієнтовно 40 тис.т. Кожної доби підприємством використовується близько 1 тис.т вугілля. За весь час від початку опалювального сезону сталося близько 10 поривів по місту, але всі вони вже ліквідовані.

Віктор Геращенко, генеральний директор АТ «Облтеплокомуненерго» повідомив, що на підприємстві наразі існують проблеми, пов’язані з арештом рахунків та підвищенням ціни на газ. Через різницю у тарифах та неприйняття відповідних законодавчих актів у серпні цього року підприємство нестиме збиток, а саме 400 грн на кожній Гкал, а це 200 млн грн за весь опалювальний період. Разом з тим, усі житлові будинки, в які підприємством постачається теплоносій, наразі підключені до опалення.

За словами начальника КП «Чернігівводоканал» Сергія Малявка, наразі по місту суттєвих поривів немає.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зауважив, що по Чернігівській ТЕЦ потрібно забезпечити наявність залишку вугілля на рівні 50 тис.т, оскільки це стосується майже всього міста, тобто наявності тепла у більшості житлових домів. Він також доручив заступнику міського голови Андрію Черненку постійно контролювати адресну програму по поривам, які трапляються у місті. А саме: знати причину аварії, стан усунення такої проблеми та кінцеву дату завершення усіх робіт, включаючи й дорожні.

- Давайте відповідально до цього підходити. У нас ще є тиждень, коли на вулиці плюсова температура, і коли можна ще укладати асфальт, - сказав Владислав Атрошенко, звертаючись до профільних керівників підприємств. При цьому треба враховувати, що останні роки у місті дуже збільшилася кількість автомобілів. Така завантаженість значно впливає на якість дорожнього покриття. Крім того, виконувати усі ремонтні роботи треба з дотриманням усіх вимог та якісно, щоб найближчі роки місту не треба було їх перероблювати, додав він.

На сьогодні по КП «АТП-2528» запас піщано-сольової суміші, різної за складом, на 85% забезпечено. Це близько 10-11 тис.т. Крім того, на складі у наявності близько 1,5 тис.т солі. Необхідні тендери усі проведені, й підготовлені відповідні договори. Тобто підприємство повністю готове до зимового періоду, повідомив начальник КП «АТП-2528» Руслан Волок.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!