Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
19 жовтня 2020 р.

КП «ЧТУ» одержало 5 нових тролейбусів, придбаних містом цього року

+23
+20

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17
Фото № 18
Фото № 19
Фото № 20
Фото № 21
Фото № 22
Фото № 23
Фото № 24
Фото № 25
Фото № 26

П’ять нових тролейбусів чернігівського виробництва, придбаних нашим містом цього року, 16 жовтня передані Чернігівському тролейбусному управлінню урочисто – у присутності представників колективу заводу-виробника,  чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, виконавчого директора заводу Олега Бойка. Символічна передача відбулася біля стін заводу, де спочатку прозвучали слова подяки і привітання, а потім за кермо кожного тролейбуса сіли водії ЧТУ і повели їх у депо.

Десь через два тижні, після проходження техінспекції та реєстрації в податковій, ці нові машини вже виїдуть на міські маршрути. Зараз щодня в Чернігові пасажирів перевозять 64 тролейбуси, а завдяки поповненню їх щоденний випуск збільшать.

Загалом за останні 5 років місто Чернігів придбало вже 32 нових тролейбуси, причому всі, як і цього року – без залучення кредитів, закладаючи кошти на це в міському бюджеті. І всі ці роки купувалися саме тролейбуси місцевого виробника.

- Жодного тролейбуса не чернігівського виробництва ми не купляли. І я вважаю, що треба все-таки законодавчі зміни і преференції для свого виробника робить, тому що для бюджету вигідніше навіть трошки дорожче купляти місцевий виріб, тому що певні податки з ваших заробітних плат повертаються до цього самого бюджету, - зазначив міський голова у вітальному слові до машинобудівників.

Він подякував колективу за виконану роботу, побажав заводчанам замовлень і достойних зарплат. А також - висловив сподівання на швидке гарантійне і технічне обслуговування тролейбусів у випадках, якщо воно знадобиться.

- З вашої сторони, будь ласка, скорочуйте терміни на закупівлю необхідних запчастин, щоби в нас уся техніка, яка куплена, працювала в місті, - наголосив він.

Як розповів у коментарі журналістам виконавчий директор Чернігівського автозаводу, підприємство в цьому напрямку старається робити все від нього залежне. А тролейбуси з кожним роком вдосконалюються.

- Згідно з тендерною документацією, ця версія «Барвінків» більш повна в комплектації. На них вже встановлена система автоматичного мащення (буде автоматично змащувати передню вісь), GPS- трекер, система відеоспостереження (є дві камери в салоні) та система відеореєстрації. Також на цих тролейбусах покращене місце для роботи кондуктора, - сказав він.

На думку чернігівського міського голови, яку він публічно висловлював неодноразово і повторив під час цього заходу, нашому місту потрібно й надалі закуповувати як мінімум по 5-6 тролейбусів щороку.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!