Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
16 жовтня 2020 р.

Проїзд новою дорогою до Шерстянки вже відкритий, з 17 жовтня тут поїде і громадський транспорт

+14
+11

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17

Проїзд новою дорогою на «Шерстянку» вже відкритий! Загалом, заплановані на цей рік роботи на об’єкті виконані. Від завтрашнього дня, тобто з суботи 17 жовтня, новою дорогою вже поїде і громадський транспорт – автобуси №17, інтервал руху яких – 6-10 хвилин.

Сьогодні, 16 жовтня, об'єкт особисто проінспектував чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. «Урочистого відкриття» не було, але він дав коментар журналістам, у якому підбив підсумки зробленого і перерахував те, що залишилося зробити там наступного року.

- Зараз ми просто констатуємо той факт, що всі роботи, заплановані на цей рік, виконані, - сказав міський голова. - На суму близько 90 мільйонів гривень, з яких вже фактично оплачено 65. Принагідно я хочу подякувати колишньому голові ОДА: на моє прохання за його розпорядженням з обласного дорожнього фонду було виділено з суми близько 800 мільйонів (абсолютно неспівставно з кількістю мешканців м. Чернігова, але все-таки) 60 мільйонів гривень, за що я принагідно дякую Андрієві Прокопенку. Ці кошти були використані, і крім того ми плануємо ще біля 60 мільйонів додати з бюджету міста. Це дворічний проект загальною вартістю близько 120 мільйонів.

Було зроблено близько 15 тис. кв. м дорожнього покриття (нижній шар). У Чернігові давно вже така практика, що нові дороги ми робимо за 2 роки, тому що остаточна усадка ґрунтів відбувається за певний час і на другий рік ми вже за рахунок верхнього шару намагаємося робити дорожнє покриття наближеним до ідеального. Окрім того, зроблено ще близько 7 тисяч квадратних метрів бруківки. А також організований рух по колу, острівці безпеки для пішохідного переходу, світлофорні об’єкти. А коло - це сучасне рішення влаштування транспортної розв’язки без світлофорів. На переїзді встановлений шлагбаум, тобто в разі, якщо по залізничній колії буде їхати грузовантажний потяг, буде спрацьовувати система безпеки і на цей період перекриватися рух і пішоходів, і автотранспорту.

Наскільки я чув думку автомобілістів, розміри, заїзди, роз’їзди - усе всіх влаштовує. Фактично на сьогоднішній день ми скоротили час доїзду мешканців «Шерстянки», які їдуть з центру або в центр, приблизно на 6 кілометрів. Очевидно, що, враховуючи ще і якість проїжджої частини, адже це нова дорога, час доїзду скоротиться на 10-15 хвилин. Швидше будуть доїжджати громадський транспорт, швидка, пожежні машини і будь-яка спецтехніка аварійних служб. Це надзвичайно корисно. Ну і, крім того, і громадянам-мешканцям мікрорайону стало зручніше. Про це люди мріяли останні кілька десятиліть і ця мрія здійснилася, - наголосив Владислав Атрошенко.

Він запропонував усім присутнім для експерименту сісти в мікроавтобус і проїхати спочатку новою від дорогою від Мазепи до Текстильників, а потім – звичайним маршрутом цього ж автобусу №17 з мікрорайону «Шерстянка» через вул. Ціолковського. По новій дорозі (правда, без часу на зупинки) це зайняло 2 хвилини 15 секунд. Шляхом в об’їзд (теж без зупинок, яких на цьому відрізку аж 5) – 9 хвилин.

Відповідно до проекту, на наступний рік на даному об’єкті залишається зробити верхній шар асфальтобетонного покриття, а також зупинки, світлофорні об’єкти, освітлення тощо.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!