Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
16 жовтня 2020 р.

У міській раді підписали Меморандум про співпрацю з благодійниками, які допомагають тваринам

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

У Чернігівській міській раді сьогодні, 16 жовтня, підписали Меморандум про співпрацю міста з організацією, яка на меценатських засадах допомагає тваринам.

Директорка ТОВ «Чотири лапи Україна» Олександра Лісчишина розповіла, що її організація є представником міжнародного благодійного фонду, який працює у багатьох країнах світу. В Україні вони працюють вже 8 років та допомагають у подоланні проблеми великої кількості безпритульних тварин.

У Чернігові співпраця відбувається на базі комунального підприємства "Ветеринарно-стерилізаційний центр "Крок до тварин" в рамках реалізації проєкту «Допомога безпритульним тваринам». Він передбачає проведення стерилізації та вакцинації безпритульним тваринам. Крім того, кожна тваринка отримує ідентифікаційний номер, який закріплюють на вусі. Всі роботи проводяться безкоштовно для міста. Фінансування здійснюється за кошти Європейського союзу та людей, які вболівають за долю тварин.

Також в рамках проєкту відбувається обмін досвідом з ветеринарами комунального підприємства, адже фахівці цієї організації проходять практику у провідних клініках світу. Протягом тижня роботи у нашому місті вже 50 безпритульних тварин отримали свою бирку та ветеринарний догляд. Планують працювати ще три тижні.

Заступник міського голови Олександр Ломако подякував за меценатську допомогу Чернігову.

- Для нас це дуже важливий напрямок. Раніше ситуація з безхатніми тваринами у Чернігові була досить жахлива. Після того, як ми відкрили комунальне підприємство і побудували притулок для тварин, ситуація покращилася суттєво. Я думаю, що міська влада дала поштовх до цього напрямку, зробивши основну роботу. Але підтримка чернігівців, волонтерів, меценатів і таких організацій, як ваша, - головна роль в цьому процесі. Адже місто не може з таким об’ємом фінансування і скромними можливостями вирішити цю проблему детально. Але ж це про гуманність, про людяність, тому ми з задоволенням підписуємо цей Меморандум і будемо вдячні за продовження співпраці, - зазначив заступник міського голови.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!