Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
16 жовтня 2020 р.

У Чернігові відкрили інклюзивний дитячий майданчик на бульварі по пр.Миру

+18
+15

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12
Фото № 13
Фото № 14
Фото № 15
Фото № 16
Фото № 17
Фото № 18
Фото № 19
Фото № 20
Фото № 21

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко 15 жовтня завітав на офіційне відкриття інклюзивного дитячого майданчика на бульварі по пр.Миру, що навпроти ЦУМу. Дитячий майданчик тут був і раніше, встановлювали його 8 років тому. Зважаючи на такий довгий час експлуатації, вже давно потребував капітального ремонту. Його повністю реконструювали, крім того зробили інклюзивним. Тобто тепер тут можуть весело й з користю проводити свій час також і діти з проблемами опорно-рухового апарату.

Така ідея виникла більше року тому. Спочатку це був проєкт Бюджету участі, який чомусь мешканці міста не підтримали достатньою кількістю голосів. Але, зважаючи на його важливість, у листопаді минулого року депутати міської ради, затверджуючи бюджет міста, підтримали виділення коштів на реалізацію цього проєкту. Крім того, до міського голови зверталися і мешканці прилеглих будинків, і керівниця НРЦ №2 Регіна Гусак з проханням, щоб до цього майданчика додали ще інклюзивну частину.

- Створення такого майданчика – це дійсно слушна пропозиція. Вже прийшов час, щоб оновити існуючий майданчик і додати  ігрову зону для дітей з особливими потребами. За мінімум коштів ми зробили ще одну цікаву локацію. Тут уклали гумовий настил, товщиною 3 см. Він досить м’який і комфортний для дітей. Майданчик дуже зручний. Сподіваюся, що він буде слугувати довгий час. Я вважаю, що цей проєкт влучно озвучений, і дуже добре, що нам вдалося реалізувати його в цьому році. Для міського бюджету він обійшовся загальною вартістю близько 2,5 млн грн. Користуйтеся на радість дітям та будьте здоровими, - зауважив Владислав Атрошенко.

За словами начальника управління житлово-комунального господарства міської ради Ярослава Куца, на майданчику виконали комплексні ремонтні роботи: відремонтували існуючі конструкції, додали додаткові інклюзивні, замінили основу та уклали сучасне яскраве гумове покриття, щоб дітям було комфортніше. Він також додав, що зараз вже розробляється проєкт щодо реконструкції скверу від Скейт-парку до вул. Софії Русової, за наявності фінансів він буде реалізований.

У Чернігові активно проводиться робота зі створення та розвитку інклюзивного навчального та соціального середовища. Робляться серйозні кроки до трансформації міського простору в доступне для людей з інвалідністю. Усі проекти, які реалізуються в Чернігові, враховують такі потреби. Зокрема, купуються тролейбуси з низькою підлогою і з оголошенням зупинок, на тротуарах укладається тактильна плитка, світлофори працюють з оголошеннями, понижують бордюри біля пішохідних переходів. А задля підвищення безпеки усіх пішоходів, зокрема, біля навчальних закладів роблять підвищені пішохідні переходи, щоб водії транспорту зменшували швидкість руху. Така робота у місті продовжуватиметься і надалі.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!