Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
15 жовтня 2020 р.

Адмінпротоколи по ст. 152 КУпАП у Чернігові тепер можуть складати й уповноважені УЖКГ


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Тепер у Чернігові складати протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, уповноважені також і посадові особи відділу благоустрою та відділу екології управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради. Таке рішення 15 жовтня ухвалив на своєму засіданні виконком Чернігівської міської ради. Рішення прийняте для посилення контролю за дотриманням Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова.

До цього рішення такі приписи та протоколи складали інспектори КП «Муніципальна варта». Тепер коло осіб, яким надане таке право, розширили.

При обговоренні проекту цього рішення на засіданні виконкому керівник міського управління ЖКГ Ярослав Куц зазначив, що воно спричинене, в першу чергу, великою кількістю розкопок по місту. Тепер фахівці управління, які відають ордери на порушення об’єктів благоустрою, зможуть і вживати попереджувальні заходи при порушенні їх умов.

У свою чергу, чернігівський міський голова Владислав Атрошенко наголосив на тому, що рішення є поки що експериментальним і через півроку його результати перевірять та визначаться на подальший час.

***

Статтею 152 КУпАП передбачено адміністративну відповідальність за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, а також правил благоустрою територій населених пунктів.

Відповідно до пункту 2 частини 1 статті 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП), протоколи про адміністративні правопорушення за статтею 152 КУпАП мають право складати посадові особи, уповноважені на те виконавчими комітетами (а у населених пунктах, де не створено виконавчих комітетів, – виконавчими органами, що виконують їх повноваження) сільських, селищних, міських рад.

 

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!