Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
15 жовтня 2020 р.

Чернігівський міський голова приступив до роботи після перенесеного COVID-19


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

- Перш ніж почати роботу виконкому хочу щиро, від серця подякувати всім лікарям за їх віддану роботу. Роботу, за яку недостатня оплата, але яку поважає суспільство і яка дуже необхідна. Вони дійсно сьогодні виснажені, у першу чергу ті, хто пов’язаний з лікуванням ковіду. Ми вже наближаємося до 300 ліжкомісць у наших двох лікарнях. По великому рахунку, є позитивні зрушення в суспільстві: все-таки більш тверезо люди почали ставитися до цієї хвороби. Розуміючи, що задоволення мало від неї і не всім випадає таке щастя бути безсимптомними носіями, а іноді симптоми важкі, - з таких слів чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, який сьогодні приступив до роботи після перенесеного COVID-19, почав сьогоднішнє засідання виконкому.

Принагідно міський голова додав, що в нього хвороба протікала з середньою тяжкістю і лікувався він у Чернігові, вдома. Ця хвороба у всіх іде по-різному, але в його випадку її характерною рисою було те, що очікуване полегшення та одужання не наставали набагато довше, ніж при звичайному грипі.

- Тим, хто казав, що захворіти на ковід – це піар-хід такий передвиборчий – я окремо бажаю здоров’я. Не знаю, що там у них в голові. Але дай Боже здоров’я хоча б із тої причини, щоб лікарі не мучилися з ними, - додав мер.

Як позитивний момент він відзначив те, що зараз, за його спостереженнями, в суспільстві вже немає паніки. Люди встигли обмінятися інформацією як протікає хвороба і т. д.

Владислав Атрошенко ще раз закликав усіх дотримуватися носіння масок у приміщеннях серед чужих людей, частого миття рук, уникання скупчень. Виконання цих простих правил зменшує ризик зараження в дуже великій мірі.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!